Αθλητισμός|05.10.2019 23:38

Το... πεντάκις εξαμαρτείν: Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε ξανά απ' την Ξάνθη!

Newsroom

Λένε ότι οι αριθμοί και οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα. Κι όμως στην περίπτωση των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη για τη Superleague φαίνεται πια ότι η παράδοση αποτελεί... ευαγγέλιο. Το γεγονός ότι η ακριτική ομάδα κατόρθωσε να φύγει από την έδρα του «τριφυλλιού» για πέμπτη σερί σεζόν με θετικό αποτέλεσμα και δη με νίκη (1-0) καταδεικνύει πως στην προκειμένη περίπτωση οι παραδόσεις τηρούνται... κατά τας γραφάς.

Αλλωστε ο Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών δεν θυμίζει σε τίποτα τον άλλοτε κραταιό σύλλογο που νικούσε αυτά τα παιχνίδια απ' τα... αποδυτήρια. Οι «πράσινοι» μπορεί να ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά αυτό πλέον δεν είναι αρκετό για μια ομάδα που έχει χάσει τη δυναμική και την αίγλη του παρελθόντος πέφτοντας θύμα των επιλογών της διοίκησης Αλαφούζου.

Από την άλλη, η εκπληκτική Ξάνθη που εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα, πανηγύρισε την πέμπτη νίκη σε έξι αγωνιστικές εφέτος κι έχει κάθε λόγο να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα καθώς φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Παράλληλα, νίκησε για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στην Αθήνα τον ΠΑΟ!

Πάντως η επικράτηση της Ξάνθης ή η ήττα του Παναθηναϊκού έφερε σκιές πάνω απ' το VAR καθώς οι «πράσινοι» φωνάζουν και για γκολ που τους ακυρώθηκε αλλά και για το νικητήριο τέρμα του Φοσέ. Και οι δύο αποφάσεις είναι οριακές και στο... όριο του λάθους βάσει της εικόνας που μεταδόθηκε... 

Θετικό ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός έδειξε απ' το ξεκίνημα του ματς διάθεση για να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Πήρε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να χτίσει με υπομονή τις επιθέσεις του, κάτι όμως που δεν λειτούργησε όχι τόσο λόγω έλλειψης διάθεσης (αυτή περίσσευε τούτη τη φορά στους «πράσινους») όσο λόγω της έλλειψης ποιοτικών στοιχείων στους μεσοεπιθετικούς του «τριφυλλιού».

Το «τριφύλλι» πάντως ήταν πολύ πιο δραστήριο δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ δύο φορές με τον Ζαχίντ (23', 29') και από μία με Μπουζούκη (32'), Πούγγουρα (33') και Δώνη (40'). Ιδίως όμως η φάση του 29' σήκωσε αρκετή συζήτηση καθώς ο Ζαχίντ σκόραρε αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ (επιβεβαιώθηκε και από το VAR η υπόδειξη του βοηθού). Πρόκειται για μια φάση αρκετά οριακή όμως καθώς και η εικόνα που μεταδόθηκε τηλεοπτικά δημιουργεί ερωτήματα δεδομένου ότι λήψη δεν είναι στην ευθεία.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Δώνης έριξε στη μάχη τόσο τον Μακέντα όσο και τον Περέα θέλοντας να τονώσει την επιθετική του γραμμή που μέχρι τότε έπαιζε δίχως καθαρό φορ. Οι «πράσινοι» όμως δεν ήταν απειλητικοί. Αντιθέτως, η Ξάνθη δημιούργησε τη μεγαλύτερη φάση στο 53' με τον Αμορίμ που αν και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Διούδη, ήταν απελπιστικά άστοχος.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟ στο β' ημίχρονο δημιουργήθηκε στο 72' όταν ο Ζαχίντ νικήθηκε από τον Αμπαντ. Από εκεί και πέρα όμως το απόλυτο μηδέν. Αντιθέτως, η Ξάνθη λίγο έλειψε να ξανασοκάρει τους «πράσινους» στο 89' όταν ο Φοσέ αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το σοκ τελικά δεν αποφεύχθηκε για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που είδαν και πάλι τον Φοσέ -στο 94'- να σκοράρει και να γράφει το τελικό 1-0 υπέρ της εκπληκτικής Ξάνθης που μετά την ΑΕΚ, νίκησε και τον ΠΑΟ επί αθηναϊκού εδάφους. Αρχικά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ αλλά έπειτα από τον έλεγχο του VAR, το γκολ κατακυρώθηκε σε μια εξαιρετικά οριακή φάση που βάσει του ριπλέι δεν φαίνεται να δικαιώνει τους χειριστές του VAR, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ριπλέι που μεταδόθηκαν στην τηλεοπτική μετάδοση. Και πάλι όμως δεν υπάρχει κάμερα στην ευθεία...

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένγκεφελντ, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (51' Περέα), Μπουζούκης (81' Καμπετσής), Ζαχίντ, Κολοβός (46' Κολοβός).

Ξάνθη: Άμπαντ, Σόσα (77' Φασίδης), Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Ντίρεσταμ, Μουλέν (46' Εντουάρντο), Κοβάτσεβιτς, Στάρτζεον, Τερκί, Γουίλιαμ, Ρενέλα (59' Φοσέ).

ποδόσφαιροΞάνθη ΠΑΕSuperLeagueΠαναθηναϊκός