Αθλητισμός|05.10.2019 23:45

Πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ – Συγκίνηση και φόρος τιμής για τα αδικοχαμένα αετόπουλα (pics)

Newsroom

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έναντι της Λάρισας με 87-61 πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας ως κορυφαίο τον Άνταμ Σμιθ (24π. με 5/8 τρίποντα) κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι τελειώνοντας το ματς με 47 ριμπάουντ και 19 ασίστ. Καλό παιχνίδι για την ομάδα του Φλεβαράκη έκαναν και οι Ουϊγκινς (12π.) και Νόουλς(12π.). Από την ομάδα της Λάρισας ξεχώρισαν οι Μπερχανεμέσκελ (22π.) και Παρκς (14π.).

Πριν από την αναμέτρηση η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τίμησε με ένα ξεχωριστό τελετουργικό τη μνήμη των έξι αδικοχαμένων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους πριν από 20 χρόνια στα Τέμπη. Στην εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε ένα μεγάλο πανό και μαύρες φανέλες σε ένδειξη πένθους ενώ στεφάνια κατέθεσαν οι παίκτες και των δυο ομάδων όπως κι ο Αντελίνο Βιερίνια που βρέθηκε στο γήπεδο εκπροσωπώντας τον ποδοσφαιρικό Δικέφαλο.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν άλλωστε με φανέλα που σχεδιάστηκε ειδικά για την συγκεκριμένη ημέρα μνήμης και πένθους.

Ήφαιστος, Προμηθέας και Περιστέρι, τρεις υπολογίσιμες δυνάμεις του πρωταθλήματος που έχουν υψηλές βλέψεις, διπλασίασαν τις νίκες τους στην Basket League.

Το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να αντισταθεί στην ανωτερότητα του Περιστερίου που επικράτησε με 79-60. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και πήραν από το ξεκίνημα μια διαφορά ασφαλείας δείχνοντας πως βρίσκoνται ένα επίπεδο πιο πάνω σε σχέση με τους γηπεδούχους. Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη για το Περιστέρι που είχε για κορυφαίους τους Βασιλόπουλο (13π. με 4 ασίστ), Μόρισον (13π. , 6 ριμπ.), και Γκρέι(13π.). Από το Ρέθυμνο ξεχώρισαν Φράνκαμπ (21π.) και Γκάρετ(18π.).

Ο Ήφαιστος Λήμνου παραμένει η σταθερή, σοβαρή, μαχητική ομάδα που γνωρίσαμε πέρσι. Το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου επικράτησε εκτός έδρας του Πανιωνίου με 69-83,διπλασιάζοντας έτσι τις νίκες του στο πρωτάθλημα. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Σμιθ (20π. με 7 ασίστ), Μολντοβεάνου (14π.) και Μούρτος (11π.).  Από τον Πανιώνιο προσπάθησαν Λαμπρόπουλος(13π.) Λι(12π.), και Βεργίνης (14π.).

Ο Ιωνικός Νίκαιας πάλεψε φιλότιμα στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα. Η ομάδα της Νίκαιας ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστική σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα, κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο της και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, όμως στο τέλος η ομάδα του Μάκη Γιατρά  κατάφερε να φτάσει στον στόχο της νίκης (87-80). 

Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Κατσίβελης (20π.), Έλις (17π.), Μπαπ(12π.) και Αγραβάνης (11π.). Ο Ιωνικός είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πιο συγκεκριμένα τους: Μαυροκεφαλίδη(15π. με 8 ριμπ.), Σάφτενααρ(13π.), Λόρενς(15π.), Μπάρτ (12π.) , Χαραλαμπόπουλο (10π.)

ΡέθυμνοΤέμπηBasket LeagueΠεριστέρι ΚΑΕΠρομηθέαςΙωνικός ΝικαίαςΠΑΟΚμπάσκετΉφαιστος ΛήμνουΠανιώνιος