Αθλητισμός|06.10.2019 17:25

Στίβος: Η γούρνα με τη... σαμπρέλα που έβγαλε παγκόσμιο πρωταθλητή

Newsroom

Πάνω στο νήμα κρίθηκε η νίκη στα 3.000 μ. στιπλ στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που γίνεται στη Ντόχα με τον Κόνσεσλους Κιπρούτο να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο πάνω στο νήμα και να διατηρεί τον τίτλο του.

Ο Κιπρούτο τερμάτισε σε 8.01.35 και άφησε δεύτερο τον Αιθίοπα Λαμέσα Γκιρμά με 8.01.36 στην μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί από το 1983 μέχρι σήμερα, ανάμεσα στους δύο πρώτους. Ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί (Μαρόκο) συμπλήρωσε την τριάδα με 8.03.76.

Ο Κιπρούτο σημείωσε την δεύτερη καλύτερη επίδοση νικητή στην ιστορία της διοργάνωσης και χάρισε στην Κένυα το 13ο μετάλλιο στο αγώνισμα.

Αυτό όμως που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το μέρος που ο Κιπρούτο έβγαλε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

T

Η γούρνα που βαφτίστηκε πισίνα

Η... πισίνα που εικονίζεται στην φωτογραφία την έχει φτιάξει ο Κιπρούτο στην αυλή του σπιτιού του στην Κένυα προκειμένου να κάνει προπόνηση. Οπως φαίνεται δεν υπάρχει πολύς χώρος και η μάντρα είναι με τσιμεντόλιθους.

Ο Κιπρούτο όπως αποκάλυψε έτρεχε γύρω γύρω από το σπίτι του και κάθε φορά που περνούσε από την πισίνα πατούσε στο σημείο που βρίσκονταν η σαμπρέλα. Μάλιστα για να μην γλιστράει έχει βάλει μικρά κομμάτια μοκέτα δεξιά και αριστερά και οριακά στο χώρο που είχε για να τρέξει και μάλιστα με ταχύτητα.

Οπως φαίνεται ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος για σοβαρό τραυματισμό ωστόσο η θέληση και το πάθος του Κενυάτη δρομέα ήταν τόσο μεγάλη που όλες αυτές οι δυσκολίες τον απογείωσαν στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουΣπορΚόνσεσλους Κιπρούτοστίβος