Αθλητισμός|05.10.2019 23:21

Ισόπαλες χωρίς γκολ ΑΕΛ και ΑΕΚ στον... αγρό του AEL FC Arena!

Newsroom

Στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται. Μόνο που στο AEL FC Arena κατά έναν παράδοξο τρόπο όλα χάθηκαν! ΑΕΛ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο κλασικές και σπάνιες ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ.

Στο 57' ο Λιβάγια εξαπέλυσε βολίδα, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο. Ενα λεπτό μετά, από κόρνερ του Κάτσε, ο Μπράλιτς κατέβασε την μπάλα στο χόρτο, αλλά σε σχεδόν άδεια εστία δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και ο Σιμόες κράτησε το μηδέν. Στο 63' ο Μόρας πήρε την κεφαλιά και ο Μιχαήλ σε άδειο τέρμα λειτούργησε ως στόπερ και αντί να σκοράρει... έδιωξε την μπάλα. Στο 83' από διπλή ευκαιρία του Μάνταλου και του Λιβάγια, ο Μόρας έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Υπήρχε και η φάση του 61' που η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, που δεν υπέδειξε ο Κουμπαράκης. Ο Μπάρκας βγήκε λανθασμένα και με γροθιές έπεσε στον Ουάρντα, που πήρε την κεφαλιά πριν ο γκολκίπερ της ΑΕΚ προσγειωθεί πάνω του. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσιγκρίνσκι πρόλαβε τον Ντάουντα τον οποίο έσπρωξε ο Βράνιες. Η ΑΕΛ τόνισε σε ανακοίνωσή της: «Ρε Ζαχαριάδη ποιο είναι πέναλτι αν δεν είναι αυτό;». Νωρίτερα και η ΑΕΚ είχε ζητήσει αποβολή του Κάτσε.

Πάντως για τρίτη διαδοχική χρονιά, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0.

Γήπεδο - βούρκος!

Βέβαια αποτελεί μεγάλο ερώτημα πως μπορεί να παίξει κανείς ποδόσφαιρο σε τέτοιο «γήπεδο». Ο αγωνιστικός χώρος θύμιζε... αγρό, κομμάτια χόρτου έφευγαν σε κάθε κίνηση των ποδοσφαιριστών. Ίσως να είναι ιδανικός χώρος για πικ νικ, όχι όμως για ποδόσφαιρο! «Το σίγουρο είναι ότι σε τέτοιο γήπεδο δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο», σχολίασε ο βοηθός του Νίκου Κωστένογλου, Γιώργος Αλεξόπουλος.

Ανούσιο το πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και παίζοντας σε τόσο κακό αγωνιστικό χώρο, κυριάρχησε το πάθος,η δύναμη και τα νεύρα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο διαιτητής Κουμπαράκης έδειξε τέσσερις κίτρινες κάρτες στα πρώτα 13 λεπτά (Σετσέροβιτς, Κάτσε - Βράνιες, Λιβάγια). Ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες δεν δημιουργήθηκαν και όλο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε σκληρές μονομαχίες.

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (91' Χαλκιαδάκης), Κάτσε (85' Φατιόν), Μπέρτος, Ουάρντα, Ντάουντα (72' Νούνιτς)

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (74' Ζεράλντες), Παουλίνιο, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (84' Οικονόμου), Λιβάγια, Ολιβέιρα (46' Ντέλετιτς)

ποδόσφαιροΑΕΛΑΕΚSuper League 1