Αθλητισμός|06.10.2019 09:25

Συνεχίζει με Σκουρτόπουλο στον πάγκο η Εθνική μπάσκετ

Newsroom

Με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στον πάγκο θα κληθεί να διεκδικήσει και τους επόμενους αγωνιστικούς της στόχους σε διεθνείς διοργανώσεις η Εθνική μας ομάδα. Η ανανέωση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από την πλευρά της ΕΟΚ και προσωπικά του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ παρά τα όσα έχουν ακουστεί, σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί πως ο Θ. Σκουρτόπουλος είχε ευθύνες στην κακή πορεία της Εθνικής μας στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Πλέον η Εθνική ομάδα στρέφει την προσοχή της στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Ιουλίου 2020 αλλά και στους προκριματικούς αγώνες ενόψει του Ευρωμπάσκετ το 2021.

«Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά δεν πατάω σε αυτό. Απομένει να κάνουμε συνάντηση με τον πρόεδρο και να αποφασίσουμε για το κοινό καλό. Κοιτάμε την επόμενη ημέρας της Εθνικής ομάδα», είχε δηλώσει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κατά την άφιξη της Εθνικής από την Κίνα μετά τον αποκλεισμό της από το Μουντομπάσκετ.

Σε εκείνη την συνέντευξη επίσης είχε προσθέσει: « Από τη χρονιά του Κατσικάρη προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλαγές στη δομή. Πήγαμε στο μάξιμουμ. Θέλουμε πολλή δουλειά για να φτάσουμε σε ένα σημείο με μία ομάδα δομημένη και συγκροτημένη. Έτσι θα υπάρχει σεβασμός. Αυτό δεν το κάνουν τα ονόματα, αλλά η δουλειά».

Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή ή όχι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους επόμενους αγώνες, ενώ θυμίζουμε πως ο Νικ Καλάθης σκέφτεται το ενδεχόμενο να σταματήσει μετά το τέλος και της σεζόν 2019-20 να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική.

Θανάσης ΣκουρτόπουλοςΓιώργος ΒασιλακόπουλοςΕΟΚμπάσκετΕθνική μπάσκετ