Αθλητισμός|07.10.2019 23:59

Τσιτσιπάς: «Μερικές φορές είναι καλό να μένεις μακριά από όλους και όλα» (vid)

Newsroom

Λίγες ώρες μετά το τέλος του τελικού στο ATP 500 στο Πεκίνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τον απολογισμό του για την πέμπτη παρουσία του σε τελικό του ATP Τour εντός του 2019. Αναφέρθηκε στον κρίσιμο πόντο που «κατέστρεψε» το όνειρο του τίτλου στην αναμέτρηση με τον Ντομινίκ Τιμ, για την σταθερότητα και τη συνέπεια που πρέπει να αποκτήσει για τη συνέχεια και έδωσε στη δημοσιότητα ένα vlog με υλικό από την τελευταία ημέρα στο Ζουνχάι και πριν ταξιδέψει για το Πεκίνο που ήταν φιναλίστ.

«Ήμουν λίγους πόντους μακριά από τη νίκη στον τελικό. Στο 4-4 στο 2ο σετ ένιωθα πολύ καλά, ήταν η τέλεια στιγμή. Έχασα εκείνον τον πόντο για το μπρέικ και καταστράφηκαν όλα. Δεν ξέρω γιατί, δεν έπρεπε να με επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό. Θεωρώ πως ήμουν πολύ κοντά, αλλά έκανα το λάθος», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την αδυναμία του να κάνει το 5-4 στο 2ο σετ και ενώ ήδη ήταν μπροστά με 1-0 σετ.

Το ταμείο πάντως είναι θετικό καθώς μετά από καιρό κατάφερε να κάνει τέσσερις σερί νίκες και μάλιστα επί σπουδαίων αντιπάλων όπως ο Ντούχαν Λάγιοβιτς, ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι που ήταν και ο κάτοχος του τίτλου, ο Τζον Ισνέρ που τον νίκησε για πρώτη φορά και ο μεγάλος του αντίπαλος Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

«Σταθερότητα και συνέπεια»

«Είναι το πρώτο καλό τουρνουά που κάνω εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος και να μην το σκέφτομαι πολύ. Σέβομαι την προσπάθεια που έκανα για να φτάσω εδώ, έχω όμως και άλλα τουρνουά να παίξω και πρέπει να δείξω πως μπορώ να είμαι συνεπής, κάτι που δεν κάνω μέχρι τώρα. Έκανα κάποια καλά παιχνίδια με κάποιους από τους καλύτερους παίκτες. Θα μπορούσα να κάνω και καλύτερες εμφανίσεις, αλλά δεν έγινε. Θα περιμένω τις ευκαιρίες μου, ελπίζοντας και σε λίγη περισσότερη τύχη».

Η μάχη για το ATP Finals

Ο Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ οι 300 βαθμοί που κέρδισε στο Πεκίνο τον φέρνουν όλο και πιο κοντά στο ATP Finals όπου ήδη έχουν προκριθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ραφαέλ Ναδάλ ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Ντομινίκ Τιμ ο οποίος προκρίθηκε από την πρόκριση τους στον τελικό του Πεκίνου. Στη μάχη της έκτης θέσης ο Τσιτσιπάς έχει 3.380 βαθμούς, 975 περισσότερους από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αουγκούτ και 1.135 περισσότερους από τον Νταβίντ Γκοφίν.

«Είναι μια μάχη την οποία δίνω με τους καλύτερους του κόσμου, οπότε κάθε αγώνας είναι πολύ δύσκολος. Το σώμα υποφέρει από πολύ πόνο και πρέπει να δουλέψεις σκληρά αν θες να είσαι σ' αυτό το τουρνουά. Πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα και να δείξω μεγαλύτερη συνέπεια, να συγκεντρωθώ στην ανάπτυξή μου ως παίκτης πριν φτάσω στο ATP Finals. Έχω μια καλή πιθανότητα να τα καταφέρω και αν το κάνω θα είναι πολύ σημαντικό για μένα να είμαι ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες».

Στο βάθος ο... Μονφίγ

Ο Τσιτσιπάς μαζί με τον μάνατζερ του Νικ Τζέκος και τον πατέρα του Απόστολο Τσιτσιπά πήραν το δρόμο για την Σανγκάι. Εκεί στον Β΄γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Φίλιξ Όγκερ Αλιασίμ (Νο19) και τον Αλεξάντερ Μπάμπλικ (Νο 54) από το Καζακστάν. Εφόσον προκριθεί, θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Γάλλο Γκαέλ Μονφίγ (Νο9).

Το νέο vlog για το χτένισμα και την απομόνωση

Δείτε το νέο vlog που δημοσίευσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον λογαριασμό του όπου υπάρχουν πλάνα πό την τελευταία ημέρα στο Ζουνχάι και πριν ταξιδέψει για το Πεκίνο που ήταν φιναλίστ. Ξεχωρίζει η φράση του «μερικές φορές είναι απλώς καλό να παραμείνεις ανώνυμος. Διαφανής. Μακριά από όλους και όλα».

ΣπορΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις