Αθλητισμός|09.10.2019 20:45

Άρης: Κατέληξε στον Μίχαελ Ένινγκ, υπογράφει άμεσα και αναλαμβάνει

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Υπό την πίεση του χρόνου και για να μην χαθεί άλλος χρόνος ώστε να γίνει δουλειά στην διακοπή του πρωταθλήματος, η διοίκηση του Άρη αποφάσισε να προσλάβει τον Μίχαελ Ένινγκ στη θέση του προπονητή. Ο 54χρονος τεχνικός ήταν η επιλογή του Άγγελου Χαριστέα αμέσως μετά την παραίτηση του Σάββα Παντελίδη, όμως ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε φρενάρει το θέμα και είχε δώσει το χρίσμα στον Τόλη Τερζή μετά την εντυπωσιακή νίκη επί του Παναθηναϊκού και την ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ

Ακολούθησαν οι δύο διαδοχικές ήττες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από ΑΕΛ και Ολυμπιακό και πλέον αποφασίστηκε να γίνει τώρα η πρόσληψη νέου προπονητή, σε ένα κομβικό σταυροδρόμι, ώστε να αλλάξει και η ψυχολογία. Έγινε μία επανεπροσέγγιση στον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά καθώς δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος αποφασίστηκε να κλείσει άμεσα ο Ένινγκ. 

Ο Γερμανός δεν έχει βαρύ βιογραφικό, έχει όμως την απόλυτη στήριξη του Άγγελου Χαριστέα, καθώς είχαν συνεργαστεί στη Νυρεμβέργη. Εργάστηκε ακόμη στο Αμβούργο, στην ουγγρική Βάσας και το άσημο Μαγδεμβούργο. Πλέον είναι θέμα χρόνου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και να πιάσει δουλειά στον Άρη.

προπονητήςποδόσφαιροΜίχαελ ΕνινγκΑρηςSuper League 1