Αθλητισμός|10.10.2019 11:33

Ο Πάου Γκασόλ σε εκστρατεία κατά της παιδικής παχυσαρκίας (vid)

Newsroom

Σε μια μεγάλη καμπάνια με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας μετέχει ο Πάου Γκασόλ. Το ίδρυμα «Mapfre», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα (στα 11/10) κατά της Παχυσαρκίας (World Obesity Day), που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως μια από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες του 21ου αιώνα, οργάνωσε μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης με μια σειρά από δράσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Πλην του Πάου Γκασόλ στα βίντεο που έχουν ετοιμαστεί μετέχουν ο διάσημος καρδιολόγος Valentín Fuster ο youtuber WillyRex και πολλοί άλλοι. Ο Γκασόλ αναφέρεται στη σημασία που έχει για την υγεία μας μια καλή και ισορροπημένη διατροφή, όπως και στις επιπτώσεις κακών διατροφικών συνηθειών, που πολλές φορές έχουν ολέθρια αποτελέσματα για τον οργανισμό.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο Πάου Γκασόλ δείχνει τις κοινωνικές του ανησυχίες. Ο ίδιος και ο αδελφός του Μαρκ Γκασόλ αποτελούν πρότυπα αθλητών, έχοντας συμμετάσχει σε διάφορες κινήσεις πολιτών κατά της παγκόσμιας φτώχειας και αποκλεισμών κοινωνικών ομάδων.

παιδική παχυσαρκίαΙσπανίαΠάου Γκασόλμπάσκετπαχυσαρκία