Αθλητισμός|09.10.2019 10:41

Τσιτσιπάς: Ξόρκισε το... κακό του Αλιάσιμ και μπήκε δυνατά στη Σανγκάι (vid)

Newsroom

Έστω και δύσκολα ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 7-6 (3), 7-6 (3) τον Φέλιξ Ούγκαρ Αλιασίμ και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο Rolex Shanghai Masters στη Σανγκάη. Είναι η πρώτη νίκη του Έλληνα τενίστα (Νο 7 στον κόσμο) επί του Kαναδού Νο 19 και δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά το τουρνουά του Πεκίνου, όπου βρέθηκε στον τελικό και ηττήθηκε από τον Ντομινίκ Τιμ.

T

Ο Αλιασίμ είχε αποδειχτεί «κακός δαίμονας» για τον Τσιτσιπά, καθώς τον είχε νικήσει τρεις φορές στα επαγγελματικά τουρνουά και ισάριθμες στα τζούνιορ. Ο Καναδός και τις τρεις νίκες που είχε στα επαγγελματικά τουρνουά τις σημείωσε με 2-0 σετ. Την πρώτη στο US Open του 2016, τη δεύτερη στο Ίντιαν Γουέλς το 2019 και την τρίτη στο Λονδίνο το 2019.

T

Είχε ευκαιρίες να τελειώσει τον αγώνα

Η επικράτηση του Τσιτσιπά, όπως μαρτυρά και το σκορ, δεν ήταν εύκολη, ωστόσο είχε και πάλι τις ευκαιρίες του για να τελειώσει νωρίτερα τον αγώνα. Έκανε το πρώτο μπρέικ στο 4ο γκέιμ και προηγήθηκε 3-1 στο 1ο σετ, όμως ο Καναδός απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας 3-3. Ο Στέφανος έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, αλλά έχασε δύο σετ πόιντ στο 12o γκέιμ, με τον 19χρονο αντίπαλό του να ισοφαρίζει σε 6-6 και να στέλνει το σετ σε τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος και με δυνατό σερβίς έκανε σερί 4-0 και επικράτησε 7-3.

Και τρία μπρέικ πόιντ

Παρόμοιο ήταν το 2ο σετ όπου οι δύο τενίστες βάδισαν μαζί, περιμένοντας ο ένας το λάθος του άλλου. Ο Τσιτσιπάς και πάλι έχασε ευκαιρίες να τελειώσει νωρίτερα τον αγώνα. Εχασε τρία μπρέικ πόιντ για να κάνει το σκορ 6-5. Τελικά, το μπρέικ δεν έγινε, το σετ οδηγήθηκε και αυτό στο τάι μπρέικ, και εκεί ο Τσιτσιπάς μετά το 3-3 έκανε σερί 4-0 και με 7-3 πήρε τον αγώνα ύστερα από 126 λεπτά αγώνα. 

T

Αυτή ήταν η 5η νίκη για τον Τσιτσιπά στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις του, σε Πεκίνο και Σαγκάη.

Μετά το Τατόι θα συναντηθούν στη Σανγκάη

Στον Γ' γύρο θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Ούμπερτ Χουρκάζ (Νο 34), ο οποίος χθες έκανε τη μίνι έκπληξη και νίκησε τον Γκαέλ Μονφίς (Νο11) με 6-2, 7-6 (1), και έτσι μετά το Ντέιβις Καπ, που είχε γίνει πρόσφατα στο Τατόι, θα βρει και πάλι απέναντί του τον Ελληνα τενίστα. Στα επαγγελματικά τουρνουά οι δύο τενίστες έχουν τέσσερις αναμετρήσεις και ο Τσιτσιπάς προηγείται με 3-1 νίκες.

ATP ΣανγκάηΤένιςΣπορΣτέφανος Τσιτσιπάς