Αθλητισμός|24.10.2018 10:33

Θεµέλιος λίθος της Βουλής για τη νέα Τούµπα

Αντώνης Τσακαλέας

Το νοµοσχέδιο µε τίτλο «Ιδρυση Μητροπολιτικού Οργανισµού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης», στο οποίο συµπεριλήφθηκε τροπολογία που αφορά την παραχώρηση των 30 στρεµµάτων του περιβάλλοντος χώρου του σταδίου της Τούµπας στον ΑΣ, ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, µε τον εκπρόσωπο του ΑΣ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δηµοκράτη Παπαδόπουλο, να παρακολουθεί από κοντά τη διαδικασία.

Σε δήλωσή του, µετά την ψήφιση, ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε το... σύνθηµα για την επόµενη µέρα ενός έργου που αποτελεί σηµείο αναφοράς για το µέλλον του «∆ικεφάλου του Βορρά».

Σε αυτήν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκπροσωπώντας τη µεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, χαιρετίζω τη σηµερινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Εθνικής Αµυνας κ. Πάνου Καµµένου, της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, καθώς και όλων των κοµµάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου για τη στήριξή τους στη νοµοθετική ρύθµιση, που είναι απαραίτητη για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Τούµπας. Είµαι ευτυχής που σύσσωµος ο πολιτικός κόσµος αντιλήφθηκε το δίκαιο του αιτήµατος του ΠΑΟΚ, ο οποίος αποτελεί από την ίδρυσή του το 1926 έως και σήµερα φωτεινό φάρο για τον ελληνικό αθλητισµό και την ελληνική κοινωνία. Η σηµερινή υπερψήφιση της τροπολογίας αποτελεί το πρώτο βήµα προκειµένου ένα όνειρο ετών να πάρει σάρκα και οστά. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ υποσχόµαστε ότι το νέο γήπεδο θα αποτελεί σηµείο αναφοράς για την πόλη, που θα την προβάλει ακόµα περισσότερο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τίποτα δεν τελειώνει σήµερα, σήµερα όλα αρχίζουν! Το τέλος αυτής της διαδροµής θα είναι το σφύριγµα του διαιτητή στο εναρκτήριο λάκτισµα του πρώτου αγώνα στη νέα Τούµπα. Συνεχίζουµε».

Στην ανακοίνωσή του ο ΑΣ ΠΑΟΚ, µεταξύ άλλων, τόνισε: «Οι πολιτικές δυνάµεις, οι οποίες συστρατεύθηκαν σήµερα πίσω από το δίκαιο αίτηµα του ένδοξου σωµατείου, να είναι σίγουρες ότι προσέφεραν την καλύτερη υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, στη νεολαία και στην αθλητική κοινωνία της πόλης και όχι µόνο. Από την πλευρά του, ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Οµιλος Κωνσταντινουπολιτών δεσµεύεται ότι το γήπεδο, το οποίο θα κατασκευαστεί, θα αποτελεί ένα σηµείο αναφοράς για όλη τη Β. Ελλάδα και θα προάγει τις αξίες του ποδοσφαίρου ειδικότερα και του ελληνικού αθλητισµού γενικότερα».

Το είπε και το έκανε

Ο Γιώργης Σαββίδης είχε υποσχεθεί στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πως σε περίπτωση νίκης στο ντέρµπι της Θεσσαλονίκης θα πλύνει τα αυτοκίνητά τους. Χθες το απόγευµα, ο γιος του µεγαλοµετόχου της ΠΑΕ πήρε λάστιχο και σφουγγάρι και τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει.

Νοκ άουτ ο Βιεϊρίνια

Εκτός πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου για την αυριανή αναµέτρηση µε τη Βίντι τέθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Μπορεί η µαγνητική στην οποία υποβλήθηκε να ήταν «καθαρή», όµως το ιατρικό και το προπονητικό επιτελείο αποφάσισαν την αποφόρτιση του 32χρονου Πορτογάλου. Αντίθετα, ο Λέο Μάτος αναµένεται σήµερα να προπονηθεί σε φουλ ρυθµούς.

  • Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ µείωσε κατά 8.000 ευρώ τη χρηµατική ποινή που είχε επιβληθεί στον Ραζβάν Λουτσέσκου για τις δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Ρουµανίας, µε τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να καλείται να καταβάλει 20.000 ευρώ, που ήταν και το ελάχιστο προβλεπόµενο χρηµατικό πρόστιµο
ΠΑΟΚΤούμπα