Αθλητισμός|10.10.2019 09:17

Παπαχρήστου - Πομάσκι: Τα οκτώ μετάλλια και τα δύο διαζύγια

Newsroom

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της η Βούλα Παπαχρήστου σταματάει τη συνεργασία της με τον προπονητή των επιτυχιών στα άλματα Γιώργο Πομάσκι. Το ανακοίνωσε η ίδια η αθλήτρια. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Πομάσκι για τη συνεργασία τους ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Βασιλικό. Είναι η δεύτερη φορά που χωρίζουν οι δρόμοι της Παπαχρήστου και του Πομάσκι.

Ισως να πρόκειται για σύμπτωση ίσως και όχι, αλλά και τις δύο φορές η Παπαχρήστου σταμάτησε τη συνεργασία με τον Πομάσκι όταν βρέθηκε σε μεγάλες στιγμές πίεσης.

Η Παπαχρήστου ταύτισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της με τον Γιώργο Πομάσκι ο οποίος την είχε αναλάβει από νεάνιδα το 2006 οδηγώντας την στο χάλκινο μετάλλιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων 2007 αλλά και στο χρυσό της ίδιας διοργάνωσης δύο χρόνια αργότερα.

Το tweet που άλλαξε τη ζωή της

Την προηγούμενη φορά που η Παπαχρήστου χώρισε με τον Γιώργο Πομάσκι ήταν την ταραγμένη περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, θα τρώνε σπιτικό φαγητό», έγραφε το μήνυμα που είχε αναπαραγάγει (από έναν γνωστό της) στον λογαριασμό της στο tweet. Παρά τη δημόσια συγγνώμη της αλλά και την απολογία της πως ήταν μία απερίσκεπτη κίνηση, η ΕΟΕ την αποκλείει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τα social media κανιβαλίζουν και τα ΜΜΕ οργιάζουν γύρω από το μέλλον της στον αθλητισμό.

Εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Ο αποκλεισμός της την επηρέασε πολύ. Της κόστισε ακριβά σε μία περίοδο που βρισκόταν σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Για ενάμιση χρόνο εξαφανίζεται από προσώπου γης. Οι φήμες πως ήταν ζευγάρι με τον Ηλία Κασιδιάρη και πως επρόκειτο να πολιτευτεί και η ίδια με τη «Χρυσή Αυγή» δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά και δεν διαψεύστηκαν ποτέ.

Ο Γιώργος Πομάσκι μαζί με τη Βούλα Παπαχρήστου και τον Μίλτο Τεντόγλου

Οταν ο Πομάσκι είχε χάσει τα ίχνη της

«Εδώ και δυο μήνες έχω χάσει εντελώς τα ίχνη της. Ούτε τηλεφωνικά δεν έχω μιλήσει μαζί της και πραγματικά δεν ξέρω που βρίσκεται και τι κάνει. Δυστυχώς κάναμε την μέγιστη προσπάθεια αλλά όλα έχουν και τα όριά τους . Έχω κι εγώ τις ευθύνες μου, αλλά και η ίδια είναι μεγάλη κοπέλα», δηλώνει τον Μάρτιο του 2013 ο Γιώργος Πομάσκι και επιβεβαιώνει πως η συνεργασία τους έχει τελειώσει.

Εμφάνιση με Σιούντρη στη Φιλοθέη

Το Μάιο του 2013 με προπονητή τον Θανάσης Σιούντρη η Παπαχρήστου κατεβαίνει να αγωνιστεί στο Gala της Φιλοθέης. Δείχνει ανέτοιμη και με παραπανίσια κιλά.  Τον Ιούνιο του 2013 ο Ηλίας Κασιδιάρης κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του σχέση και η Παπαχρήστου επιστρέφει για προπονήσεις στον Γιώργο Πομάσκι ο οποίος αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο για αγωνιστικό και ψυχολογικό restart της Βούλας Παπαχρήστου η οποία στο μεταξύ γνωρίζει το μετέπειτα σύζυγο της Λάζαρο Χαριτωνίδη.

Το τρίτο ξεκίνημα του Πομάσκι

Μετά από λίγους μήνες η Παπαχρήστου αποχωρεί και πάλι από την ενεργό δράση για λόγους μητρότητας και στις 4 Νοεμβρίου 2014 γεννάει την κόρη της Κωνσταντίνα-Αθανασία που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 5 της χρόνια. Μετά τη γέννα ο Πομάσκι αναλαμβάνει και τρίτο ξεκίνημα για την Παπαχρήστου και μαζί γράφουν ιστορία με το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2016, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού το 2017 και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018 στο Βερολίνο.

Οι μεγάλες επιτυχίες

Στις αρχές Μαρτίου 2019 στη Γλασκώβη κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στον κλειστό στίβο που ήταν το 8ο συνολικά σε κορυφαία ευρωπαϊκή ή παγκόσμια διοργάνωση με προπονητή τον Γιώργο Πομάσκι. Δυστυχώς λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει η αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στη Ντόχα η Βούλα Παπαχρήστου υποβλήθηκε σε εξετάσεις στον αχίλλειο τένοντα όπου διαπιστώθηκε μερική ρήξη και ακολουθεί ειδική θεραπεία. Μετά την επιστροφή του Πομάσκι από τη Ντόχα η Παπαχρήστου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους για δεύτερη φορά…

Ο αχίλλειος και οι κύκλοι της ζωής

«Με προπονητή τον Δημήτρη Βασιλικό ξεκινώ το νέο κύκλο της προσπάθειας μου για τη δύσκολη ολυμπιακή χρονιά. Ο στόχος σταθερός: να τιμήσω και πάλι τα ελληνικά χρώματα στα στάδια της Ευρώπης και του κόσμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πολυετή συνεργασία μας, τον Γιώργο Πομάσκι», δήλωσε με σχετική ανάρτηση στα social media, η Βούλα Παπαχρήστου και το μόνο που μένει να δούμε είναι εάν θα κλείσει για πάντα η συνεργασία της με τον Πομάσκι ή θα αποδειχτεί πως η ζωή κάνει κύκλους...

στίβοςΣπορΓιώργος ΠομάσκιΒούλα Παπαχρήστου