Αθλητισμός|11.10.2019 00:52

Χαριστέας: «Γιατί επιλέξαμε τον Ένινγκ για τον πάγκο του Άρη»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή, ο Άγγελος Χαριστέας άνοιξε τα χαρτιά του και παρουσίασε τα πλάνα του για τον ποδοσφαιρικό Άρη. Παράλληλα εξήγησε τους λόγους που μαζί με τον Θόδωρο Καρυπίδη επέλεξαν για τον πάγκο της ομάδας τον Γερμανό Μίχαελ Ένινγκ.

«Ο Ένινγκ ήταν ο πρώτος στον οποίο τηλεφώνησα την Κυριακή το μεσημέρι μετά την ήττα στον Βόλο και την παραίτηση του Σάββα Παντελίδη. Έχω δουλέψει μαζί του. Τον γνωρίζω αρκετό καιρό και πώς δουλεύει. Μου αρέσει. Ηθελα πρώτα να μάθω τα παιδιά της ομάδας, αγωνιστικά και ως προσωπικότητες, ώστε να δω αν ήταν ο κατάλληλος. Οταν το έκανα, έγινα πιο σίγουρος για τον Μίχαελ.

Δεν είναι ένα όνομα που... αστράφτει, αλλά είναι ένας προπονητής που έχει γερμανική πειθαρχία και κουλτούρα, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Bundesliga. Εχει οργανώσει τις εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Έδωσε διπλώματα σε προπονητές όπως ο Τούχελ στην Παρί. Εχει συνεργαστεί στη Νυρεμβέργη με τον Χέρμαν, ο οποίος είναι ο καλύτερος προπονητής στην καριέρα μου.

Έχει δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Για μένα έχει όλα τα φόντα να δουλέψει στην Ελλάδα. Οταν καθίσαμε στο τραπέζι για το θέμα του προπονητή, ξέραμε ότι το ρόστερ αποτελείται επί το πλείστον από ξένους. Θέλαμε να φέρουμε ξένο. Πιστεύω στους Έλληνες προπονητές, αλλά έχουμε πολλούς ξένους. Ο Μίκαελ γνωρίζει τέσσερις γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ισπανικά» είπε και πρόσθεσε: «Ο Ένινγκ θα έχει συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν». 

Για τον προγραμματισμό και τη στελέχωση της ΠΑΕ, τόνισε: «Θέλουμε να στηρίξουμε τα παιδιά που είναι στην ομάδα. Τον γυμναστή, τον διατροφολόγο, τον αναλυτή μας, ώστε ο νέος παίκτης ή προπονητής να έρχεται σε μία ομάδα με συγκεκριμένα "θέλω", και όχι να αλλάζει η φιλοσοφία της ομάδας ανάλογα με τα θέλω του προπονητή. Ο Άρης πρέπει να έχει μία συνεπή γραμμή.

Σχετικά με τα λάθη που έγιναν, φυσικά και δεν είμαι ευχαριστημένος από κάποιους ποδοσφαιριστές. Και εγώ από τα λάθη και τις επιλογές μου θα κριθώ στο μέλλον, και δεν θέλω σταθώ σε άλλους που δεν είναι πλέον στην ομάδα. Είναι και θέμα επικοινωνίας. Δεν ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση στα αποδυτήρια.

Ενδεχομένως κάποιοι παίκτες να ήταν δυσαρεστημένοι με κάποια πράγματα, όπως συμβαίνει παντού. Έκανα συζητήσεις με τον κάθε παίκτη, για να καταλάβω τι θέλει. Θέλει να πετύχει με τον Άρη, είναι ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος; Ήρθα κοντά με τα παιδιά και μπορώ να υποσχεθώ πως κάθε μελλοντικό πρόβλημα στα αποδυτήρια θα λύνεται άμεσα, μέσα στο σπίτι μας».

Ο Άγγελος Χαριστέας είπε ακόμη ότι έφερε σε πέρας τη συναινετική λύση των συμβολαίων με τους Μπάσα και Γιουνές χωρίς ο ίδιος να έχει αποφασίσει να αποχωρήσουν, ενώ γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσει επαφές με παίκτες για να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, με πρώτο τον Φραν Βέλεθ.

Άγγελος ΧαριστέαςSuper League 1ΑρηςΜίχαελ Ενινγκποδόσφαιρο