Αθλητισμός|11.10.2019 09:11

Ολυμπιακός: Για την πρώτη νίκη στη Euroleague με Βαλένθια - Το πρόγραμμα

Newsroom

Την πρώτη του νίκη στην Euroleague θα διεκδικήσει στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός απέναντι στη Βαλένθια το βράδυ της Παρασκευής (11/10, 21.30, Novasports2) μετά το αγωνιστικό «ναυάγιο» της πρεμιέρας στη Λυών.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από μια ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα καθώς μετά τη βαριά ήττα από τη Βιλερμπάν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ έλαβαν την απόφαση να προχωρήσουν σε λύση της συνεργασίας με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Τη θέση του στον πάγκο (τουλάχιστον για τα ματς με τη Βαλένθια και τη Ζενίτ ) θα πάρει ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Μπλατ, Κεστούτιτς Κεμζούρα με σημαντική εμπειρία στο παρελθόν ως πρώτος κόουτς σε Χίμκι, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Νίμπουργκ.

«Δεν είμαι χαρούμενος για όσα έγιναν. Αυτά είναι στη ζωή, έρχονται πράγματα που δεν περιμένεις. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας μου ζήτησαν να μείνω για τουλάχιστον τα επόμενα δύο ματς. Ήταν ένα σοκ στην αρχή. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, αλλά λίγα πράγματα. Θα το πάμε βήμα-βήμα, μερικά από αυτά χρειάζονται χρόνο», δήλωσε ο Κεμζούρα για όσα συνέβησαν μετά το παιχνίδι με την Βιλερμπάν.

Αναφορικά με τη Βαλένθια είπε:«Είναι επικίνδυνη ομάδα, έχουν μέγεθος σε όλες τις θέσεις. Παίζουν μαζί για χρόνια και έχουν χημεία, γνωρίζονται καλύτερα, από ό,τι εμείς. Έχουν τον Ντούμπλιεβιτς, τον Βαν Ρόσομ, κάποιους πιο νέους, ταλαντούχους μπασκετμπολίστες. Παίζουν διαφορετικές άμυνες και είναι καλοί σε αυτό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τρέξουμε. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να κερδίσουμε».

Η Βαλένθια εξασφάλισε την παρουσία της στη Euroleague κατακτώντας πέρσι το Eurocup, τρόπαιο που έχει κερδίσει ήδη τέσσερις φορές! Την πρώτη αγωνιστική έχασε από την ΤΣΣΚΑ στην έδρα της, ενώ για το ισπανικό πρωτάθλημα κέρδισε την Ρεάλ Μπετίς.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Τζαούμ Πονσαρνάου. Φέτος απέκτησε τον Κουίνο Κολόμ από την Μπαχτσεσεχίρ και τον Μότουμ από την Εφές. Πήρε επίσης τον Αμερικανό Λόιντ Τζόρνταν  Έχει στο ρόστερ τους: Σαμ Βαν Ρόσον, Λαμπειρί, Τόμπει (από Τενερίφη). Οι Ντούμπλιεβιτς και Μότουμ είναι παίκτες με ευχέρεια στο σκοράρισμα.

ΤΑξίζει να τονιστεί πως στο ΣΕΦ θα κάνει πρεμιέρα στο ματς με τη Βαλένθια το εντυπωσιακό CUBE (η πολυεπίπεδη οθόνη σε σχήμα κύβου) που ήδη αιωρείται στην οροφή της κεντρικής σάλας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το Cube είναι σχεδιασμένο από την «TGI Hellas», έχει πλάτος έξι μέτρα και στη διάρκεια του αγώνα θα προβάλει στατιστικά στοιχεία του αγώνα και εικόνα από φάσεις μέσω των καναλιών Nova.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 11/10

20.00 Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης - Μπαρτσελόνα (Novasports4HD)

20.00 Χίμκι - Μπασκόνια (Novasports5HD)

21.30 Ολυμπιακός - Βαλένθια (Novasports2HD)

20.30 Αναντολού Εφές - Άλμπα Βερολίνου (Novasports3HD)

21.45 Αρμάνι - Ζαλγκίρις (Novasports1HD)

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (10/10)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπάγερν 79-68

Ερυθρός Αστέρας - Φενερμπαχτσέ 68-56

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός 79-78

Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι 86-85

T
T

ΟλυμπιακόςμπάσκετEuroleagueΒαλένθια