Αθλητισμός|24.11.2018 22:57

Κατάρρευση της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό

Σταύρος Καζαντζόγλου

Ο Παναιτωλικός, στο Αγρίνιο, έβαλε φινάλε στα όνειρα της ΑΕΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Ο Τραϊανός Δέλλας νίκησε κατά κράτος στην τακτική τον Μαρίνο Ουζουνίδη και οδήγησε την ομάδα του σε τεράστια επιτυχία, επικρατώντας με 2-1. Ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε ώριμος, αποφασισμένος και διαβασμένος στο παιχνίδι, κόντρα σε μια ΑΕΚ που ήταν σκιά του εαυτού της.

Οσο περνούσε η ώρα, ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που κυριαρχούσε μέσα στο γήπεδο. Εβρισκε τεράστιους χώρους απέναντι στους αδύναμους να ακολουθήσουν παίκτες της ΑΕΚ. Η ομάδα του Ουζουνίδη εμφανίστηκε δίχως δυνάμεις, σχέδιο και πάθος. Ετσι, όταν ο Παναιτωλικός πίεσε δεν άργησε να φτάσει στο πρώτο γκολ.

Μπορεί η βοηθός Δέτση να ακύρωσε κανονικότατο γκολ – αυτογκόλ του Μπακάκη έπειτα από κεφαλιά του Γουίλιαν – αλλά ο Παναιτωλικός είχε τον δαιμόνιο Καμαρά να δίνει τη λύση με προβολή στο 26’. Η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο αντίδρασης και οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφταναν σε επίκαιρες θέσεις.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος του Μπογέ δεν άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ, που βρέθηκε με δύο γκολ πίσω έπειτα από κεφαλιά του Καμαρά στο 51’. Καμία αντίδραση, κανένα σχέδιο. Η ομάδα του Ουζουνίδη μείωσε με κεφαλιά του Σιμόες στο 76’, αλλά είχε σε όλο το 90λεπτο μόνο μια φάση από οργανωμένη προσπάθεια και έχασε απόλυτα δίκαια.

Ετσι, τώρα πια,, η ΑΕΚ βρίσκεται σε οριακό σημείο: έχει τρία συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη, το κλίμα είναι πολύ βαρύ και οι παίκτες τα άκουσαν από τους οπαδούς της στο φινάλε της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Αργκους, Ρότσα, Ντίας,  Λουσέρο, Μανά (78’ Η. Γιαννιώτης), Μάζουρεκ (87’ Λιάβας), Γουίλιαν, Καμαρά (67’ Μοράρ)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (80’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Μπακασέτας (46’ Μπογέ), Αλεφ (60’ Κλωναρίδης), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε

ΠαναιτωλικόςΑΕΚ