Αθλητισμός|11.10.2019 23:42

Euroleague: Μεταμορφώθηκε και «ξέσπασε» στη Βαλένθια ο Ολυμπιακός

Newsroom

Το «ηλεκτροσόκ» της αποχώρησης του Ντέιβιντ Μπλατ φαίνεται πως αποδείχθηκε… ισχυρό στην περίπτωση των παικτών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» μεταμορφώθηκαν, μετά την «σφαλιάρα» στη Γαλλία από τη Βιλερμπάν, από «ασχημόπαπο» σε «κύκνο», απέδωσαν καλό μπάσκετ, ξεπέρασαν σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Βαλένθια (89-63), στο ΣΕΦ και «έγραψαν» την πρώτη τους νίκη στην Euroleague.

Στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά κάθισε ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μπλατ, Κεστούτιτς Κεμζούρα, ο οποίος είναι πιθανό να παραμείνει και στο επόμενο παιχνίδι  κόντρα στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Πληροφορίες αναφέρουν πως ψηλά στην λίστα προτιμήσεων της διοίκησης παραμένει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και εξετάζεται και η περίπτωση του Σκοτ Σκάιλς. Δεν έχει αποκλειστεί επίσης το ενδεχόμενο ανακατατάξεων και στο έμψυχο υλικό της ομάδας καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια για τη μέχρι τώρα προσφορά δυο Αμερικανών παικτών.

Καταπληκτική εμφάνιση στη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Βαλένθια πραγματοποίησε ο Μιλουτίνοφ (17π. με 14 ριμπάουντ). Η επικείμενη άφιξη του έκτου παιδιού της οικογένειας Σπανούλη έδωσε «φτερά» στον «Kill Bill» που επίσης έκανε πολύ καλό παιχνίδι με 17 πόντους και 6 ασίστ.

Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι: Πρίντεζης, Κουζμίνσκας και Παπανικολάου. Ο Αντώνης Κόνιαρης όχι μόνο επέστρεψε στην 12άδα του Ολυμπιακού αλλά ξεκίνησε στην πεντάδα, έβαλε πίεση στην μπάλα, βοήθησε στην άμυνα και ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών της νίκης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με μεγάλη διάθεση να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά τους δικούς του όρους στο παιχνίδι με παίκτες αποφασισμένους κάτι που φαίνονταν σε κάθε τους αντίδραση. Αμυντικά οι «ερυθρόλευκοι» μπλόκαραν αποτελεσματικά τους Ντούμπλιεβιτς και Βαν Ρόσομ, ενώ επιθετικά οι κεφάτοι Μιλουτίνοφ, Σπανούλης και Κουζμίνσκας έκαναν πιο εύκολη την …ζωή των υπολοίπων με τις εμπνεύσεις τους.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 31-22 στο 10' ενώ στην δεύτερη περίοδο η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +24 (54-30 στο 20') με τη Βαλένθια να περιορίζεται σε ρόλο… κομπάρσου.

Το «πάρτι» του Ολυμπιακού είχε συνέχεια και στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι μετά την καταπληκτική τους εμφάνιση στο πρώτο 20άλεπτο έπαιζαν με αυτοπεποίθηση, είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και απλώς απολάμβαναν το παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδειχνε να τα χει …χαμένα δίχως θέληση (ή δυνατότητα) να προβάλει την παραμικρή αντίσταση στους γηπεδούχους. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 30' με 72-44 σφραγίζοντας έτσι νωρίς νωρίς την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στο τέλος χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό τους (που πάντως δεν συνέρρευσε μαζικά στο ΣΕΦ) για το ωραίο μπάσκετ που απέδωσαν.

Τα δεκάλεπτα :31-22, 54-30, 72-44, 89-63

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ 11 (2), Μπόλντγουιν 4, Πολ 2, Κόνιαρης, Σπανούλης 17 (4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ ), Μιλουτίνοβ 17 (7/11 δίποντα, 3/4 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοβ, Πρίντεζης 13 , Παπανικολάου 12 (3/3 τρίποντα, 5 κλεψίματα), Κουζμίνσκας 13 (4), Ρούμπιτ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Πονσαρνάου): Κολόμ 5 (1), Μαρίνκοβιτς 3 (1), Λόιντ 12 (3), Εντούρ 8, Αμπάλντε 2, Βαν Ρόσομ 3 (1), Τόμπεϊ 6, Μότουμ 11 (1), Ντούμπλιεβιτς 4, Βίβες 5, Σάστρε 3 (1), Ντόορνεκαμπ 1.

EuroleagueμπάσκετΟλυμπιακόςΒαλένθια