Αθλητισμός|24.11.2018 22:50

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-0: «Καθάρισε» στο δεύτερο ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Αντώνης Τσακαλέας

Με τον πρώτο του σκόρερ, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, να βρίσκει δίχτυα μετά από 266 αγωνιστικά λεπτά (το μεγαλύτερο διάστημα «αφλογιστίας» του Σέρβου τη φετινή σεζόν) μετά από ασίστ του αρχηγού Αντελίνο Βιεϊρίνια, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο να πετύχει το πρώτο από τα συνολικά δυο «χτυπήματα» στην άμυνα της Ξάνθης (που μέχρι την 10η αγωνιστική είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ) και να φτάσει στην 10η νίκη του στη φετινή Super League Σουρωτή.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρι λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, όταν και σε διάστημα τριών λεπτών, χάθηκαν δυο μεγάλες ευκαιρίες, μια για κάθε ομάδα, με τους γκολκίπερ να γίνονται πρωταγωνιστές. Στο 29’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε κεφαλιά του Ντούρισκοβιτς, που έγινε μέσα από τη μικρή περιοχή, και στο 31’ ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε το πλασέ του (ολομόναχου στη μεγάλη περιοχή) Πρίγιοβιτς, σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο «Δικεφάλος του Βορρά» απείλησε τους Ακρίτες με τα σουτ των Μπίσεσβαρ (40’) και Κίτσιου (42’) χωρίς να βρει το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… «γκολ από τα αποδυτήρια» για τον ΠΑΟΚ με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια (στο 47’) στη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα καθώς είχε μόλις περάσει στο παιχνίδι αντί του Κίτσιου, να κάνει σέντρα από τα αριστερά, με τον Πριγιοβιτς να κινείται προς τη μπάλα και με κεφαλιά να «γράφει» το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα, οι ασπρόμαυροι έχασαν ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Πρίγιοβιτς να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία της Ξάνθης, σε σουτ στη κίνηση μετά από σέντρα του Λημνιού.

Οι ασπρόμαυροι, με την «αύρα» του γκολ του Πριγιοβιτς, ανέβασαν ρυθμούς και στο 65’ έφτασαν σε δεύτερο τέρμα, με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο, που «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από το τείχος, σε μια «αριστοτεχνική» εκτέλεση.  Μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε από την Ξάνθη και «κλείδωσε» τη νίκη που τον έφερε στους 29 βαθμούς.

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ιατρικό δελτίο, καθώς ο Φερνάντο Βαρέλα αντικαταστάθηκε στο 57’ λόγω τραυματισμού, με τον Αφρικανό αμυντικό να αποχωρεί κλαίγοντας από το γήπεδο.

Σκόρερ: 47’ Πρίγιοβιτς, 65’ Μαουρίσιο

Κίτρινες: Κίτσιου - Μπαξεβανίδης

Αποβολές: -

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (57’ Τόσκα), Κίτσιου (46’ Βιεϊρίνια), Κάνιας, Μαουρίσιο (75’ Βέρνμπλουμ), Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη: (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης,  Καμαρά, Κοβάσεβιτς (83’ Μελιόπουλος), Ντουρίσκοβιτς Καντά (56’ Σαρπόνγκ), Γέντρισεκ, Κάστρο (70’ Μπρίτο).

ΞάνθηΠΑΟΚ