Αθλητισμός|13.10.2019 00:26

Το νέο «παλάτι» της μπασκετικής Βαλένθια προκαλεί δέος (pics)

Newsroom

Αποφασισμένη να καθιερωθεί στην ελίτ της Ευρώπης είναι η μπασκετική Βαλένθια αν κρίνουμε από το γήπεδο-στολίδι που ετοιμάζει και το οποίο αναμένεται να δοθεί προς χρήση το 2023.

Το «Valencia Arena», είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα που συντελούνται στην πόλη της Βαλένθια με το κόστος κατασκευής του -σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον ισπανικό Τύπο- να έχει πλέον ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόφαση κατασκευής του γηπέδου δηλώνει ο CEO της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου ο οποίος θεωρεί πως τέτοια έργα ανεβάζουν το πρεστίζ της διοργάνωσης.

Το γήπεδο φυσικά θα είναι ένας πολυχώρος ο οποίος έχει προβλεφθεί και για άλλες χρήσεις. Εκεί θα στεγαστεί ένα αθλητικό Μουσείο, ενώ θα φιλοξενεί διάφορες αθλητικές διοργανώσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η χωρητικότητα του για τους αγώνες μπάσκετ υπολογίζεται στις 15.600 θέσεις ενώ σε συναυλίες θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 18.600 θεατές. Στόχος της κατασκευάστριας εταιρείας είναι να κτιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με όλες τις σχετικές προδιαγραφές ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί και αγώνες ομάδων του ΝΒΑ.

Θυμίζουμε πως γήπεδο χτίζει και η Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ σε συνεργασία μάλιστα με την ποδοσφαιρική Λιόν. Το νέο "Palais des Sports" υπολογίζεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2023 και θα κατασκευαστεί δίπλα στο ποδοσφαιρικό «Parc Olympique Lyonnais».

Το 2020 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο νέο «Παλάου Μπλαουγκράνα» της Μπαρτσελόνα χωρητικότητας 12.500 θέσεων περίπου. Εκτός από την κεντρική σάλα, θα χτιστεί ένα βοηθητικό γήπεδο 2.000 θέσεων, καθώς επίσης και ένα κλειστό με πάγο που θα φιλοξενεί την ομάδα χόκεϊ, αλλά και αγώνες πατινάζ.

ΜπαρτσελόναEuroleagueΒιλερμπάνμπάσκετγήπεδοΒαλένθια