Αθλητισμός|13.10.2019 00:24

Άρης: Ο Χαριστέας υποδέχθηκε τον Ένινγκ στη Θεσσαλονίκη

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Άρης ετοιμάζεται να μπει στην εποχή Ένινγκ, με τον Γερμανό τεχνικό να φτάνει το μεσημέρι του Σαββάτου (12/10) στη Θεσσαλονίκη. Ο Γερμανός τεχνικός αποτελεί επιλογή του Άγγελου Χαριστέα, με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου να υποδέχεται τον Ένινκ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο 53χρονος τεχνικός θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Ξάνθη με την οποία οι «κιτρινόμαυροι» θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή για τις αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Αγγελος Χαριστέας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 10 Οκτωβρίου, όταν και παρουσίασε το πλάνο του, στο οποίο εντάσσεται η πρόσληψη Ένινγκ, μιλώντας για τον Γερμανό τεχνικό είχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δεν είναι ένα όνομα που... αστράφτει, αλλά είναι ένας προπονητής που έχει γερμανική πειθαρχία και κουλτούρα, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Bundesliga.

Εχει οργανώσει τις εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Έδωσε διπλώματα σε προπονητές όπως ο Τούχελ στην Παρί. Εχει συνεργαστεί στη Νυρεμβέργη με τον Χέρμαν, ο οποίος είναι ο καλύτερος προπονητής στην καριέρα μου. Έχει δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Για μένα έχει όλα τα φόντα να δουλέψει στην Ελλάδα.

Οταν καθίσαμε στο τραπέζι για το θέμα του προπονητή, ξέραμε ότι το ρόστερ αποτελείται επί το πλείστον από ξένους. Θέλαμε να φέρουμε ξένο. Πιστεύω στους Έλληνες προπονητές, αλλά έχουμε πολλούς ξένους. Ο Μίκαελ γνωρίζει τέσσερις γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ισπανικά. Ο Ένινγκ θα έχει συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν». 

Ο Μίχαελ Ένινγκ, θα έχει την Κυριακή (13/10) συνάντηση με τον Απόστολο τερζή και όλο ο τεχνικό τιμ που θα βρίσκεται στο πλευρό του και τη Δευτέρα θα κάνει τη πρώτη του προπόνηση.

Μίχαελ ΕνινγκΑρηςΆγγελος ΧαριστέαςSuper League 1ποδόσφαιρο