Αθλητισμός|14.10.2019 11:55

Τώρα άλλαξαν γνώμη οι Τούρκοι: «Το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη, αδερφοσύνη»

Newsroom

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε λίγες ημέρες πριν η απόφαση Τούρκων διεθνών ποδοσφαιριστών να πανηγυρίσουν τη νίκη τους επί της Αλβανίας με στρατιωτικό χαιρετισμό  ως ένδειξη συμπαράστασης στους Τούρκους στρατιώτες με αφορμή την εισβολή δυνάμεων της χώρας στους στην Βόρεια Συρία. Πληροφορίες μάλιστα ήθελαν την UEFA να εξετάζει το ενδεχόμενο τιμωριών.

Αφού οι Τούρκοι διεθνείς ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να χαιρετούν στρατιωτικά περνώντας έτσι μιλιταριστικά μηνύματα σε αγώνες ποδοσφαίρου, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας Σενιόλ Γκιουνές τελικά θυμήθηκε πως:«το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη, αδερφοσύνη».

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη του με αφορμή τον σημερινό(14/10) αγώνα για τα προκριματικά του EURO 2020 στο «Σταντ ντε Φρανς», απέναντι στην Γαλλία(21.45 Cosmotesport3). «Ενθαρρύνω τους στρατιώτες, αλλά επιθυμώ αυτές οι συζητήσεις να μην κυριαρχήσουν του αγώνα. Ζητώ από τους Τούρκους φιλάθλους που ζουν στην Ευρώπη και θα έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν και να ευχαριστηθούν ένα παιχνίδι να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο αν είναι ανώτερος. Το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη, αδερφοσύνη», ήταν η δήλωση του.  

ΤουρκίαποδόσφαιροUEFAΓαλλία