Αθλητισμός|14.10.2019 14:33

Τσεχ: Επιασε πέναλτι κι αναδείχθηκε mvp στο ντεμπούτο του στο χόκει (vid)

Newsroom

Ονειρεμένο ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Πετρ Τσεχ στο χόκεϊ στον πάγο. Ο 37χρονος πρώην γκολκίπερ της Τσέλσι και της Αρσεναλ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποσύρθηκε από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση, παραμένει τερματοφύλακας. Οχι όμως στο χορτάρι αλλά στον πάγο καθώς θέλοντας να κάνει ένα παιδικό όνειρο ζωής πραγματικότητα, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Γκιλντφορντ Φοίνιξ που συμμετέχουν στην αμερικανική National Ice Hockey League South 2.

Μολονότι υπολογιζόταν ως τρίτος τερματοφύλακας, καθώς δεν προπονείται full time με την ομάδα του διότι κατέχει πλέον διοικητικό ρόλο στην Τσέλσι ως τεχνικός σύμβουλος, ο προπονητής του τον εμπιστεύτηκε στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια) απέναντι στους Σουίντον Γουάιλντκατς. Και πέτυχε διάνα καθώς ο Τσέχος γκολκίπερ απέκρουσε δύο πέναλτι χαρίζοντας τη νίκη στη ομάδα του στο επαγγελματικό ντεμπούτο του στο χόκεϊ.

Ο Τσεχ, του οποίου το κράνος φέρει τα σήματα της Τσέλσι και της Αρσεναλ, των δύο ομάδων με τις οποίες έκανε σπουδαία καριέρα στην αγγλική Premier League, απέκρουσε το πρώτο και το τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι της αντίπαλης ομάδας και δικαίως αναδείχθηκε mvp της αναμέτρησης.

Μόλις ο Τσεχ απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι, όλοι οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν, ενώ το κοινό στις εξέδρες τον αποθέωσε.

«Ηταν ένα όνειρο ζωής για εμένα να παίξω έστω και σε ένα παιχνίδι χόκεϊ στον πάγο. Τα κατάφερα και κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει αυτό» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Τσέχος γκολκίπερ, ο οποίος πρόσθεσε: «Αν έχεις ένα όνειρο, κυνήγησέ το και κάνε τα πάντα για να συμβεί. Είπα στον εαυτό μου ίσως αυτό είναι το τελευταίο όνειρο που θα περίμενα να πραγματοποιήσω. Κι όμως με σκληρή δουλειά έγινε πραγματικότητα και νομίζω ότι οι νεαροί παίκτες μπορούν να παραδειγματιστούν και να κυνηγούν τα όνειρά τους». 

Ο Τσεχ στα πρώτα του βήματα ως νεαρός αθλητής στην Τσεχία, προτού ασχοληθεί εντατικά με το ποδόσφαιρο, έπαιζε χόκεϊ στον πάγο και στον ελεύθερο χρόνο του πάντοτε παρακολουθούσε αγώνες καθώς το πάθος του για το άθλημα ουδέποτε έσβησε...

Δείτε τη νικητήρια απόκρουση του Τσεχ στα πέναλτι:

T
T
T

ποδόσφαιροτερματοφύλακαςΠετρ ΤσεχΣπορχόκεϊ