Αθλητισμός|16.10.2019 09:29

Ελληνοτουρκικές «μονομαχίες» στην πρεμιέρα του Basketball Champions League

Newsroom

Με δυο ελληνοτουρκικές αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία του Basketball Champions League. Πιο συγκεκριμένα, για τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ υποδέχεται (στις 7.30 μ.μ.) στο Paok Sports Arena την ισχυρή Μπεσίκτας.

«Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, που τρέχει και πιέζει πολύ στην άμυνα. Ο τομέας που θέλει μεγάλη προσοχή είναι η άμυνά της. Αν δεν έχουμε προβλήματα στην επίθεση και δεν κάνουμε πολλά λάθη, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τύχη», δήλωσε ο Κώστας Φλεβαράκης.

Στον πάγκο της Μπεσίκτας βρίσκεται ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Παίκτες του είναι ο Τζόρνταν Θίοντορ (μέχρι πέρσι  παίκτης της ΑΕΚ) και ο Τόντρικ Γκότσερ (πρώην καλαθοσφαιριστής του Ηφαίστου).

Από το ρόστερ της επίσης  ξεχωρίζουν ο Σακίλ ΜακΚίσιτς αλλά και ο Τζέιμς Μάικλ ΜακΑντού(ανεψιός του θρυλικού NBAer Μπόμπ ΜακΑντού) κι ο  Νεμάνια Τζούρισιτς. Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει ξανά την Μπεσίκτας την σεζόν 2015-16.

Το Περιστέρι(3oς όμιλος) επιστρέφει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 15 χρόνια και στην 1η αγωνιστική του BCL αντιμετωπίζει στην Τουρκία (στις 7.30 μ.μ.) την Γκαζιαντέμπ.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά από πολλά χρόνια στην Ευρώπη και θα έχουμε την δυνατότητα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε. Η Γκαζιαντέμπ είναι μια έμπειρη ομάδα που διαθέτει ένα καλά δουλεμένο σύνολο. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους», δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος. Αμφίβολος είναι ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες εξαιτίας ενός διαστρέμματος που τον ταλαιπωρεί. Στον πάγκο της Γκαζιαντέμπ κάθεται ο πρώην κόουτς του Πανιωνίου Νέναντ Μάρκοβιτς. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Ντρου Κρόφορντ  και Στέφαν Γιέλοβατς.

Η ΑΕΚ μπαίνει στον «χορό» του Basketball Champions League αύριο Τετάρτη (16/10). Αντίπαλος της στην 1η αγωνιστική θα είναι η Ορτέζ.

T
T
T

Basketball Champions LeagueΠεριστέρι ΚΑΕμπάσκετΠΑΟΚ