Αθλητισμός|16.10.2019 09:26

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ξηλώνει τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Newsroom

Το ρατσιστικό ξέσπασμα των Βούλγαρων οπαδών σε βάρος των Άγγλων ποδοσφαιριστών στην ήττα της εθνικής τους ομάδας με 0-6 από τα «τρία λιοντάρια» στη Σόφια, αλλά και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, προκάλεσαν καταιγισμό αντιδράσεων.

Το θέμα απέκτησε και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς έπειτα από όσα έγιναν, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, εξοργισμένος, απαιτεί την παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ.

Ο υπουργός Αθλητισμού, Κράσεν Κράλεφ, ενημέρωσε πως η κυβέρνηση διέκοψε τους δεσμούς και την χρηματοδότηση προς την Ομοσπονδία. «Λίγο καιρό πριν ο πρωθυπουργός με είχε καλέσει εσπευσμένα στο γραφείο του. Ξέρετε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλα βήματα για την ανάπτυξη του βουλγαρικού ποδοσφαίρου.

Ύστερα όμως από τα γεγονότα στο ματς με την Αγγλία και έχοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο, ο πρωθυπουργός με διέταξε να κόψω κάθε επαφή με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, παγώνοντας ακόμα και τις επιχορηγήσεις, μέχρι να υποβάλλει την παραίτησή του ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ», δήλωσε στην ιστοσελίδα Sportal.bg, o υπουργός Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Κράσεν Κάλεφ.

ποδόσφαιροπροκριματικά EuroΒουλγαρίαΕθνική ΑγγλίαςΕθνική Βουλγαρίας