Αθλητισμός|16.10.2019 11:45

Στην «ομάδα του Ερντογάν» ο Τούρκος που εκδιώχθηκε από τη Ζανκτ Πάουλι

Newsroom

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα έμεινε δίχως σύλλογο ο Τσενκ Σαχίν, ο οποίος αποδεσμεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη γερμανική Ζανκτ Πάουλι, διότι την περασμένη Πέμπτη με ανάρτηση στα social media τάχθηκε υπέρ της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Ο 25χρονος Τούρκος ποδοσφαιριστής βρήκε μια... ζεστή αγκαλιά στην Μπασακσεχίρ, ομάδα η οποία θεωρείται ευνοούμενη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Μπασακσεχίρ Γκιοκσέλ Γκιουμουσντάγ, ο οποίος είναι στενός φίλος κι ένθερμος υποστηρικτής του Ερντογάν, άπλωσε το χέρι και καλωσόρισε θερμά (σχεδόν πατρικά) τον Σαχίν κατά την επίσημη παρουσίαση της μεταγραφής του στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης, όπου θα έχει δικαίωμα να αγωνίζεται από τον Ιανουάριο του 2020 μόλις ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

«Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό που μοιράστηκε (σ.σ. στο Instagram). Ο Τσενκ δεν είναι μόνο ένας καλός παίκτης αλλά είναι κι ένας Τούρκος ποδοσφαιριστής. Και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, οι Τούρκοι είμαστε ενωμένοι» ανέφερε ο Γκιουμουσντάγ, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια του Ερντογάν.

«Ενωμένοι στα δύσκολα»

«Ο αδερφός μας, ο Τσενκ, πόσταρε μια νόμιμη ανησυχία. Κι εμείς, ως Τούρκοι, πάντοτε είμαστε ενωμένοι στα εθνικά ζητήματα και είμαστε περήφανοι για τη συναισθηματική του ανάρτηση. Αν κάποιος έχει πρόβλημα μ' αυτό είναι δικό του πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Μπασακσεχίρ, που ουσιαστικά αποτελεί την «επίσημη αγαπημένη» του Ερντογάν στον αθλητισμό. Διόλου τυχαίο είναι πως συχνά πυκνά αποκαλείται ως «η ομάδα του Ερντογάν».

Ο Σαχίν, ο οποίος μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) που απέσπασε η Εθνική Τουρκίας στη Γαλλία πόσταρε ξανά στον λογαριασμό του, τούτη τη φορά τους Τούρκους διεθνείς να χαιρετούν στρατιωτικά, δήλωσε: «Το τηλεφώνημα του προέδρου σε τέτοιες δύσκολες μέρες με συγκίνησε και με έκανε περήφανο» και πρόσθεσε: «Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος για την ενθάρρυνση που είχα κι από άλλες τουρκικές ομάδες αλλά κι απ' όλους τους Τούρκους. Δείξαμε ότι οι Τούρκοι είμαστε ενωμένοι στα δύσκολα. Οι παίκτες της Εθνικής που χαιρέτησαν μετά το γκολ με τη Γαλλία με έκαναν να νιώσω περήφανο».

ΜπασακσεχίρΤουρκίαΖανκτ Πάουλιπόλεμος στη Συρία