Αθλητισμός|16.10.2019 18:14

Πόλεμος και για την έδρα του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με αφορμή τα επεισόδια στη Βαρκελώνη

Newsroom

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Βαρκελώνη λόγω της καταδίκης εννέα Καταλανών ηγετών για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017, προκαλεί αναταραχή και στην ισπανική λίγκα. Και τούτο διότι το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Καμπ Νου το clasico μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεδομένου όμως ότι η ένταση συνεχίζεται και το κλίμα παραμένει τεταμένο στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος, La Liga, υπό των φόβο επεισοδίων αλλά και για λόγους ασφαλείας κυρίως για την αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης, κατέθεσε αίτημα προς την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προκειμένου να αλλάξει η έδρα του αγώνα και το απόλυτο ισπανικό ντέρμπι να διεξαχθεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Μολονότι ωστόσο, οι δυο σύλλογοι δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως, οι Μαδριλένοι παρουσιάζονται, μέσω δημοσιευμάτων του Τύπου, αντίθετοι σε αυτό το ενδεχόμενο. Σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του προέδρου της ομάδας Φλορεντίνο Πέρεθ, η Ρεάλ είναι αρνητική διότι αλλοιώνεται η ομαλή εξέλιξη του πρωταθλήματος (βάσει της κλήρωσης), δεδομένου ότι οι Μερένχες επιθυμούν το παιχνίδι του β' γύρου να γίνει στην ιστορική έδρα τους διότι ενδεχομένως θα έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα οδεύοντας πια προς το φινάλε.

Παράλληλα, επικαλούνται ότι είναι περιορισμένος ο χρόνος που διαθέτουν για να διοργανώσουν ένα τόσο μεγάλο ποδοσφαιρικό event, ενώ σημειώνουν επίσης ότι τις ημέρες του clasico είχαν προγραμματίσει εργασίες στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την επιτροπή διοργανώσεων της ισπανικής ομοσπονδίας, που είναι πολύ πιθανόν να μεταθέση το ντέρμπι στο Καμπ Νου σε άλλη ημερομηνία, μολονότι το πρόγραμμα και των δύο συλλόγων είναι ιδιαίτερα «σφιχτό» λόγω και των υποχρεώσεών τους στο Champions League.

ΜπαρτσελόναLa LigaΡεαλ ΜαδρίτηςΒαρκελώνηποδόσφαιροΚαταλονία