Αθλητισμός|16.10.2019 21:29

Ιστορική απόφαση: Η Formula 1 πάει... Μαϊάμι το 2021!

Newsroom

Από το 1959 έχει να πραγματοποιηθεί αγώνας της Formula 1 στην πολιτεία της Φλόριδα, όπου για τελευταία φορά είχε φιλοξενηθεί γκραν πρι στην πίστα του Σέμπρινγκ. Και μόνο αυτό το γεγονός αρκεί για να γίνει αντιληπτό πως η επιστροφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Μαϊάμι αποτελεί την είδηση της... χρονιάς για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2022 θα αριθμεί 22 γκραν πρι (τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά) σε έναν μαραθώνιο αγώνων. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, ένα νέο γκραν πρι θα ενταχθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα από το 2021. Και δεν πρόκειται για έναν τυχαίο αγώνα καθώς η συμφωνία αφορά τη διεξαγωγή ενός δεύτερου γκραν πρι στις ΗΠΑ μετά το Οστιν.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για σύγχρονη πίστα που θα είναι προσαρμοσμένη εξωτερικά, γύρω από το θρυλικό Hard Rock Stadium, όπου αγωνίζονται οι Μαϊάμι Ντόλφινς.

Δεδομένου ότι η εν λόγω συμφωνία εκτιμάται ότι θα αποφέρει ετήσια έσοδα άνω των 400 εκατ. δολαρίων στην περιοχή της Νότιας Φλόριδας, το γκραν πρι του Μαϊάμι θα πρέπει να θεωρείται πλέον γεγονός καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν επί της αρχής. Απομένει η τελική έγκριση της Κομητείας του Μαϊάμι.

T

ΜαιάμιFormula 1GP Μαϊάμι