Αθλητισμός|18.10.2019 13:56

Ολυμπιακός: Έτοιμος για το 2/2 απέναντι στη «σταχτοπούτα» Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Newsroom

Με στόχο την 2η συνεχόμενη νίκη του στην Euroleague(μετά το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Βαλένθια) που θα του δώσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την «πρωτάρα» στην διοργάνωση Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Το αποψινό παιχνίδι(18/10, στις 21.30 Novasports 1HD) είναι το πρώτο στην ιστορία των δυο ομάδων. «Περιμένω από την Ζενίτ να παίξει επιθετικά. Έχει Ισπανό προπονητή, άρα περιμένω ισπανικό στιλ παιχνιδιού. Έχει τους Αγιόν και Τόμας στο καλάθι και γρήγορους γκαρντ με μεγάλη ενέργεια. Πάνε δυνατά στο επιθετικό ριμπάουντ και αυτό τους κάνει επικίνδυνους. Δουλεύουμε σε αυτά και ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Κεστούτις Κεμζούρα και πρόσθεσε: «Αν παίζουμε σκληρά και έξυπνα, μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε. Αν είμαστε χαλαροί, μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε».

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης βρέθηκε στην Euroleague μέσω wild card κι αυτό συνέβη γιατί χορηγός της δεν είναι άλλος από τον ενεργειακό κολοσσό της Ρωσίας, την «Gazprom». Δεν είναι δα και μυστικό πως η Euroleague ανέκαθεν υπολόγιζε το οικονομικό background μιας ομάδας κι ας λέει ο κ. Μπερτομέου πως τα κριτήρια της πρόσκλησης της στην διοργάνωση ήταν διαφορετικά.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Χουάν Πλάθα. Το ρόστερ πλαισιώνουν έμπειροι παίκτες όπως οι: Γουίλ Τόμας, Κόλτον Αίβερσον, Γκουστάβο Αγιόν, Αντριου Αλμπισί, Αντόν Πονκράσοφ, Όστιν Χόλινς, Άλεξ Ρένφροε, Τιμ Αμπρομάιτις, Ματέουζ Πονίτκα.

Μέχρι στιγμής η Ζενίτ δεν έχει πετύχει νίκη στην διοργάνωση(έχασε από Άλμπα και Μπαρτσελόνα). Στο πρωτάθλημα της VTB έκανε το μεγάλο «μπαμ» στο ξεκίνημα της σεζόν κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας όμως την επόμενη αγωνιστική έχασε από την Νίζνι στην έδρα της

«Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημά τους, καθώς η ομάδα τους υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, οπότε είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην Euroleague. Εμείς πάμε για τη νίκη, αν και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο», δήλωσε ο Πλάθα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι: Ίλιγια Μπελόσεβιτς, Μίλος Κόλιενσιτς και Σέρτζιο Σίλβα.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή(18/10)

21.30 Ολυμπιακός-Ζενίτ Αγ.Πετρ. (Novasports1HD)

22.00 Μπαρτσελόνα-Άλμπα Βερολίνου(Novasports4HD)

22.00 Βαλένθια-Αναντολού Εφές(Novasports5HD)

Αποτελέσματα

Πέμπτη (17/10)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Χίμκι 99-86

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης 86-73

Φενερμπαχτσέ - Μπασκόνια 87-80

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ερυθρός Αστέρας 

Μπάγερν - Βιλερμπάν 104-63

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 78-79

H βαθμολογία

Ζενίτ Αγίας ΠετρούποληςΟλυμπιακόςEuroleagueμπάσκετ