Αθλητισμός|18.10.2019 12:17

Ο Μπερμπάτοφ ξέσπασε κατά των ρατσιστών: «Δεν έχουν θέση στα γήπεδα»

Newsroom

Η Βουλγαρία βρίσκεται στη δίνη των όσων συνέβησαν στην αναμέτρηση για τη προκριματική φάση του Euro 2020 με αντίπαλο την Αγγλία, με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να ξεσπά κατά των ρατσιστών.

Ο βετεράνος Βούλγαρος επιθετικός, σε δηλώσεις του, δεν στάθηκε απλά στη καταδίκη των όσων συνέβησαν, αλλά πρότεινε την παραδειγματική τιμωρία όσων προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις. «Σε κάθε χώρα υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι, αυτό ακριβώς είδαμε και στο εθνικό μας στάδιο απέναντι στην Αγγλία. Υπήρχαν άνθρωποι που ο μοναδικός λόγος που βρέθηκαν στις εξέδρες ήταν για να προκαλέσουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν δικαιούνται να πηγαίνουν σε αγώνες και να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να τιμωρηθούν διά βίου, όχι μόνο όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες αλλά τις αθλητικές γενικότερα» ανέφερε.

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του ΠΑΟΚ πρόσθεσε: «Ελπίζω η κυβέρνησή μας στη Βουλγαρία να κάνει τη δουλειά της και να τους τιμωρήσει για πάντα, δεν αξίζουν να βρίσκονται εδώ και μας ντρόπιασαν όλους. Ντρέπομαι που αυτοί οι άνθρωποι το έχουν καταφέρει αυτό. Είναι επίσης πρόβλημα στην Αγγλία, στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, αυτοί θα πρέπει να αποβληθούν από όλα τα γήπεδα. Χρειάζεται να μείνουμε μαζί και να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό καθώς είναι κάτι μη αποδεκτό».

Εθνική ΒουλγαρίαςρατσισμόςΝτίμιταρ ΜπερμπάτοφΒουλγαρίαποδόσφαιρο