Αθλητισμός|18.10.2019 12:21

UEFA: «Καμπάνα» στους οπαδούς του Αγιαξ και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Newsroom

Η UEFA δεν «χαρίστηκε» ούτε στον Αγιαξ ούτε και στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ομάδες που πέρυσι έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του Champions League και Europa League αντίστοιχα. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε τον Αγιαξ με απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων του για έναν αγώνα, ποινή που ο «Αίαντας» θα εκτίσει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Τσέλσι για τη φάση των ομίλων του Champions League. Ο Αγιαξ τιμωρήθηκε και με μια επιπλέον αγωνιστική, με αναστολή ενός έτους. Η ποινή επιβλήθηκε λόγω των επεισοδίων που προκάλεσαν οι Ολλανδοί στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια, στο «Μεστάγια».

Ποινή απαγόρευσης παρουσίας των φιλάθλων της στους δυο επόμενους εκτός έδρας αγώνες επιβλήθηκε και στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μετά τα όσα προκάλεσαν οι Γερμανοί στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γκιμαράες στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League. Η γερμανική ομάδα θα εκτιμήσει τη ποινή της στις αναμετρήσεις με Σταντάρ Λιέγης και Αρσεναλ, από τις οποίες θα απουσιάσουν οι οπαδοί της.

Τέλος, με ποινή απαγόρευσης παρουσίας των οπαδών της σε εκτός έδρας αναμέτρηση, με ένα χρόνο αναστολή, τιμωρήθηκε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και με ποινή ενός ευρωπαϊκού αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με ένα χρόνο αναστολή, τιμωρήθηκε η Λάτσιο.

ΛάτσιοUEFAEuropa LeagueΑϊντραχτ ΦρανκφούρτηςΑγιαξChampions LeagueΝτινάμο Ζάγκρεμπ