Αθλητισμός|19.10.2019 23:11

Διά πυρός και σιδήρου ο αήττητος Ολυμπιακός νίκησε τον εκπληκτικό ΟΦΗ

Newsroom

Τα είχε όλα το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 7η αγωνιστική της Super League: Τρία γκολ, δύο δοκάρια, ωραίο παιχνίδι αλλά και... παραφωνίες από το VAR. Οι «ερυθρόλευκοι» εν τέλει επικράτησαν 2-1 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, οι Κρητικοί πιστοποίησαν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η καταπληκτική πορεία τους στο νέο πρωτάθλημα αλλά και το VAR μας επιβεβαίωσε ότι ακόμη... φαλτσάρει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις ασυνεννοησίες των διαιτητών με το δωμάτιο του Video Assistant Referee σε καθοριστικές φάσεις.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι θέλοντας να καθαρίσει από νωρίς το «τρίποντο». Μόλις στο 3' είχε δοκάρι με τον Λοβέρα, αφού προηγουμένως απέκρουσε και ο γκολκίπερ του ΟΦΗ, Σωτηρίου, ενώ στο 11' πήρε προβάδισμα στο σκορ (1-0) με τρομερή κεφαλιά του Σουντανί έπειτα από σέντρα του Ποντένσε.

Ο ΟΦΗ παρ' όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και πίεσε τους «ερυθρόλευκους» για να ισοφαρίσει. Κι ενδεχομένως να το είχε πετύχει απ' το 33' όταν ο Φιγκεϊρέδο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Σεμέδο. Ο διαιτητής δεν είδε παράβαση σε real time, ούτε όμως και ο VAR, μολονότι τουλάχιστον σε δύο τηλεοπτικά ριπλέι φάνηκε η παράβαση του Πορτογάλου αμυντικού. Ο VAR, Κουμπαράκης, δεν έστειλε τον ρέφερι Παπαδόπουλο στην οθόνη κι έτσι το πέναλτι... πνίγηκε μεταξύ VAR και διαιτητή.

T

Εν τέλει όμως ο εξαιρετικός ΟΦΗ έφτασε στην ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α' ημιχρόνου με καταπληκτικό σουτ του Ναμπί στην κίνηση έξω από την περιοχή (1-1).

Μάλιστα, οι Κρητικοί μπήκαν... φουριόζοι και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ναμπί να απειλεί και πάλι στο 54' αλλά τούτη τη φορά το σουτ που έπιασε, σταμάτησε στο δοκάρι του Σα. Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε σε εκείνο το σημείο και τρία λεπτά αργότερα (57') με θαυμάσιο σουτ του δραστήριου Σουντάνι μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-1.

Οι Πειραιώτες σκόραραν και τρίτη φορά στο 66' έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Σουντανί, Γκασπάρ, Μασούρα και Γκερέρο, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης, έπειτα από παρέμβαση του VAR, κι αφού αρχικά είχε μετρήσει το γκολ, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε οφσάιντ.

Ο ΟΦΗ δεν παράτησε την μάχη, το πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει κι ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σουντανί, που έκανε σπουδαίο ματς, διατήρησε το πολύτιμο αήττητο που έχει και τον κρατάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (62' Γκασπάρ), Κούτρης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Λοβέρα (56' Μασούρας), Σουντανί (82' Καμαρά), Γκερέρο.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος (64' Κουτρουμπής), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης (87' Βαζ), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο (71' Μάνος).

SuperLeagueΟλυμπιακόςΟΦΗποδόσφαιρο