Αθλητισμός|20.10.2019 22:30

Βιεϊρίνια: «Πέρασαν έξι δύσκολοι μήνες, απίστευτο συναίσθημα να ακούς τη Τούμπα»

Newsroom

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια φώναξε «παρών», έξι μήνες και έξι μέρες μετά τη ρήξη χιαστού που είχε υποστεί στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα, και μίλησε στο PAOK TV για την επιστροφή του στα γήπεδα.

«Από τη στιγμή που μπήκα στην αποστολή, άρχισα να σκέφτομαι τη φιέστα. Τότε που είχα μπει στην αποστολή, περιμέναμε να πανηγυρίσουμε και εγώ είχα τον τραυματισμό, αλλά μπήκα στο παιχνίδι. Τις στιγμές πριν το ματς, τα όσα έγιναν όταν μπήκα στο γήπεδο. Τα είχα στο μυαλό μου. Πέρασαν έξι μήνες, έξι δύσκολοι μήνες. Για κάθε παίκτη που έχει βρεθεί στη θέση μου, είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να συγκεντρωθείς, να δουλέψεις, να πιστέψεις στον εαυτό σου. Στάθηκα άτυχος, αλλά και ''τυχερός'' διότι έχω ξαναπεράσει τέτοιο τραυματισμό, και ήξερα το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθώ σε κάθε στιγμή της πορείας ως την επιστροφή.

Τώρα επέστρεψα. Εκανα το πρώτο βήμα. Εχω αρκετό δρόμο μπροστά μου, αλλά αυτό το πρώτο βήμα το είχα ανάγκη. Να πάρω κάποια λεπτά, να με εμπιστευτεί ο προπονητής, να αρχίσω και εγώ να νιώθω καλά. Είναι απίστευτο συναίσθημα να ακούς στη Τούμπα. Τους ευχαριστώ και ξέρουν πως κάνω ο,τι μπορώ για την ομάδα».

Οταν ρωτήθηκε για τον ΠΑΟΚ που βρήκε σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που άφησε, σχολίασε: «Εχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Και πρόσωπα αλλά και σύστημα. Δεν μπορεί καμία ομάδα να προσαρμοστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Το σύστημα είναι διαφορετικό, η ανάπτυξη της ομάδας είναι διαφορετική. Τώρα, το δεξί μπακ μένει πίσω και το αριστερό μπακ παίρνει όλη τη γραμμή. Οι παίκτες μπροστά, στα άκρα, έχουν διαφορετικό ρόλο. Ολοι δουλεύομε για να καταλάβουμε το τι θέλει ο προπονητής. Εμένα μου αρέσει να κερδίζω. Σε αυτό το σύστημα μπορεί να έχουμε περισσότερες φάσεις, να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Είχαμε δεθεί με τον προηγούμενο προπονητή με το σύστημα που παίζαμε. Ωστόσο, χτίζουμε σιγά σιγά μία καλή ομάδα».

Η συζήτηση έφτασε στη θέση στου στο γήπεδο, με την επιστροφή του: «Ολοι αυτό συζητούν, όλοι αυτό ρωτάνε. Κατα πρώτον, όταν κερδίζει η ομάδα, κερδίζεις και εσύ, όταν χάνει η ομάδα χάνεις και εσύ. Το θέμα είναι να βοηθάς την ομάδα σε όποια θέση και αν αγωνίζεται, όσο και αν αγωνίζεται. Ολοι ξέρουν το που μου αρέσει να παίζω, που έμαθα αρχικά να παίζω. Στα δεξιά. Εκεί υπάρχουν πολλοί. Στα αριστερά, και εκεί υπάρχουν πολλοί. Και στα αριστερά στην άμυνα υπάρχει ο Γιαννούλης.

Ξέρετε πως έχω αποδείξει πως αυτό που λένε, το «παίζω όπου μου ζητήσει ο προπονητής», το έχω αποδείξει. Εγω θέλω να είμαι πάντα στην ενδεκάδα. Αυτό με ενδιαφέρει. Όλοι θέλουν να με δουν ως εξτρέμ, αλλά πλέον δεν υπάρχει αριστερό εξτρέμ. Υπάρχουν δέκα θέσεις εκτός του τερματοφύλακα, μπορώ να παίξω οπουδήποτε. Γιατί όχι και μαζί με τον Στοχ στην ίδια ενδεκάδα. Θα είναι μεγάλη χρονιά, δυστυχώς δεν περάσαμε στην Ευρώπη, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Δεν με απασχολεί η θέση που θα παίζω».

ποδόσφαιροΠΑΟΚΑντελίνο Αντρε Βιεϊρίνια