Αθλητισμός|21.10.2019 22:39

Αλώβητη η Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ με τη Μάν. Γιουνάιτεντ (vid)

Newsroom

Με το πρώτο γκολ του Άνταμ Λαλάνα από τον Μάιο του 2017, η Λίβερπουλ έμεινε ζωντανή στο «Ολντ Τράφορντ» και γλίτωσε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα!

Όλα κι όλα είχε παίξει φέτος 10 λεπτά στο πρωτάθλημα. Γκολ είχε να βάλει από τις 21 Μαΐου του 2017. Ακόμα και οι οπαδοί της Λίβερπουλ είχαν ξεχάσει ότι υπάρχει παίκτης Άνταμ Λαλάνα στο ρόστερ, όμως ο Γιούργκεν Κλοπ είχε δει το όνειρο.

Βλέποντας την ομάδα του να παίζει χάλια, να μην απειλεί, να μην βγάζει φλόγα, τον πέταξε μέσα ως έσχατη λύση και δικαιώθηκε. Με γκολ του Άγγλου μέσου πέντε λεπτά πριν από το τέλος, η Λίβερπουλ γλίτωσε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα (1-1) και συνεχίζει να βλέπει αφ’ υψηλού τη μάχη της κορυφής.

Σε κάτι τέτοια παιχνίδια δεν μετράει το άθροισμα του ατομικού ταλέντου, αλλά η ψυχή, η αυταπάρνηση, η λύσσα, η φλόγα. Ακόμα και δίχως τον Σαλάχ, ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ λίγο πριν από τη σέντρα, η Λίβερπουλ υπερτερούσε ξεκάθαρα σε ποιότητα, φόρα, φόρμα, ψυχολογία, όμως βρήκε απέναντι της μία ομάδα που έπαιζε κυριολεκτικά για τη ζωή της!

Το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» σήκωσε αρκετή σκόνη, ακόμα και σε μία χώρα, όπως η Αγγλία η διαιτησία του θα συζητηθεί για πολλές ημέρες. Ωστόσο, στο χορτάρι η Λίβερπουλ αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών και είδε το απόλυτο που είχε στο πρωτάθλημα να γίνεται σμπαράλια και μάλιστα από τον πλέον μισητό αντίπαλο.

Το συμπαγές 3-4-2-1 του Σόλσκιερ δεν είχε καμία τρομερή ποιότητα, οι 11 που κατέβηκαν δεν θα έπαιζαν ποτέ σε μία κανονική Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ, όμως πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν. Στην ένταση, το νεύρο, τις προσωπικές μάχες, εκεί που είχαν το προβάδισμα.

Με εξαίρεση δύο μάλλον ακίνδυνα σουτ από Βαϊνάλντουμ (13’) και Φιρμίνο (34’), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε το ματς στην σφιχτή άμεση και το άμεσο τρανζίσιον και κάπως έτσι ήρθε το γκολ. Από κλέψιμο στο δικό της μισό (οι παίκτες της Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ), η μπάλα έφτασε με αστραπιαία ταχύτητα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Τζέιμς να σημαδεύει τον Ράσφορντ κι εκείνον να τελειώνει με όμορφο τρόπο (35’, 1-0).

Η Λίβερπουλ πίστεψε ότι βρήκε την άμεση ισοφάριση με τον Μανέ (44’), όμως το VAR έδειξε ότι ο Αφρικανός είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του, προτού πλασάρει τον Ντε Χέα.

Στην επανάληψη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε ακόμα περισσότερα μέτρα, η κατοχή έγινε κάτι σαν 20-80, όμως οι παίκτες του Κλοπ δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους, το απρόβλεπτο του Σαλάχ έλειπε πολύ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις στιγμές για να τελειώσουν το ματς, όμως τα σουτ από Ράσφορντ (67’) και Φρεντ (84’) έφυγαν λίγο άουτ και η Λίβερπουλ που δεν είχε ούτε σουτ on target στην επανάληψη γλίτωσε in extremis. 

Η σέντρα του Ρόμπερτσον πέρασε από όλο τον κόσμο και ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Λαλάνα, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να την σπρώξει στα δίχτυα για το 1-1 (85’).

Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε μέχρι το τελικό σφύριγμα, η Λίβερπουλ είχε ακόμα δύο στιγμές με Αλεξάντερ-Άρνολντ (88’), Οξλέϊντ-Τσάμπερλεϊν (92’) θαρρεί κανείς ότι αν είχε λίγο χρόνο ακόμα το ντέρμπι θα έφευγε ακόμα και με το διπλό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα Γιανγκ, Ρόχο, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Μπισάκα, Φρεντ, Περέιρα (90' Γουίλιαμς), Τζέιμς, ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ (84' Μαρσιάλ)

Λίβερπουλ (Κλοπ): λισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ (82' Κεϊτά), Χέντερσον (71' Λαλάνα), Φαμπίνιο, Φιρμίνο, Μανέ, Οριζί (60' Τσάμπερλεϊν)

Δείτε τα highlights του ντέρμπι

Βαθμολογία

Πηγή: sdna.gr

ΛίβερπουλΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier Leagueποδόσφαιρο