Αθλητισμός|21.10.2019 22:18

Πάνος Βόγλης – Χριστίνα Βραχάλη: «Περνάμε καλά στο Total Football»

Άκης Φωτόπουλος

Πάνος Βόγλης και Χριστίνα Βραχάλη. Oι δύο παρουσιαστές του «Total Football», που συνεχίζουν και φέτος να κρατούν ενήμερους τους λάτρεις της «στρογγυλής θεάς», μιλούν στο «ΤV Έθνος» για την κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του Open που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους φίλαθλους-τηλεθεατές.

Χριστίνα Βραχάλη: «Όλοι οι καλεσμένοι που πέρασαν από το στούντιο είναι άνθρωποι αγαπημένοι»

Πόσο τρέξιμο υπάρχει για να βγει στον αέρα μια πολύωρη εκπομπή όπως είναι το «Total Football»;

Η αλήθεια είναι πως η Κυριακή είναι η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας, καθώς η αθλητική δράση κορυφώνεται. Περιλαμβάνει τους περισσότερους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους οποίους κατά κύριο λόγο καταπιάνεται η εκπομπή. Οπότε ερχόμαστε από νωρίς, περίπου στις 3 το μεσημέρι, πολλοί συνάδελφοι και από πολύ νωρίτερα, και φεύγουμε από το κανάλι στις 2 τα ξημερώματα. Αλλά... περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω!

Πώς αισθάνεστε που είστε μέλος μιας ανδροκρατούμενης εκπομπής;

Βασίλισσα. Πώς θα μπορούσα να νιώθω διαφορετικά με αυτούς τους κυρίους στο πλευρό μου;

Από τους καλεσμένους που πέρασαν μέχρι τώρα από το στούντιο ποιος σας εντυπωσίασε;

Όλοι οι καλεσμένοι που πέρασαν από το στούντιο είναι άνθρωποι αγαπημένοι. Καταλαβαίνετε πως ποτέ δεν καλείς στο «σπίτι» σου κάποιον που δεν εκτιμάς, γιατί για εμάς το στούντιο είναι πλέον σπίτι μας. Ωστόσο, αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω έναν, αυτός είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, με την εξαιρετική ποδοσφαιρική του ανάλυση.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς σας που ενδεχομένως αδυνατούμε να φανταστούμε;

Θεωρώ πως η διαχείριση του «αέρα» αποτελεί ένα δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μας, αλλά ταυτόχρονα και μαγικό. Πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να διαχειριστείς οποιαδήποτε δυσκολία ή αστοχία. Είτε τεχνική, γιατί έχουμε να κάνουμε με τεχνολογία, η οποία μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να σε προδώσει, είτε δημοσιογραφική, υπό την έννοια πως θα πρέπει να διαχειριστείς σε κλάσματα δευτερολέπτου κάποια κακώς κείμενα. Με ιντριγκάρει όμως το γεγονός πως δοκιμάζω κάθε λεπτό τα όριά μου. Είναι μαγεία η αδρεναλίνη που ανεβαίνει όταν ακούς τον σκηνοθέτη -Δημήτρη Δανίκα- να σου μετρά «Τρία, δύο, ένα, αέρα»...

Δάσκαλος στη δημοσιογραφία ήταν για εσάς;

Δάσκαλο δεν είχα. Δεν μου δίδαξε κάποιος πώς να κάνω τι. Ωστόσο, από όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνυπήρξα κάτι πήρα. Είτε με όμορφο είτε με άσχημο τρόπο. «Οδηγός» μου ήταν ξεκάθαρα η αγάπη μου γι’ αυτό που κάνω.

Πείτε μας κάτι που δεν έχετε πει στον συμπαρουσιαστή σας, τον Πάνο Βόγλη, για να το διαβάσει εδώ…

Πως είναι ο... VIP της καρδιάς μου! Ξέρει εκείνος!

Χριστίνα Βραχάλη - Πάνος Βόγλης

Πάνος Βόγλης: «Είμαστε ανοικτοί σε κάθε άποψη και αυτό αποτελεί ατού του καναλιού»

«Total Football» για δεύτερη τηλεοπτική σεζόν. Ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Έντονα και ευχάριστα. Η προσμονή να ξεκινήσει η εκπομπή και η όμορφη ένταση όταν είμαστε στον «αέρα» προσωπικά με γεμίζουν σε απόλυτο βαθμό. Ασύγκριτο συναίσθημα ευθύνης και ευχαρίστησης.

Τι να περιμένει ο τηλεθεατής να δει στη συνέχεια μέσα από την εκπομπή αυτή;

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κοσμούν το πάνελ της εκπομπής μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου. Ντέμης και Κατσουράνης πέρυσι, Βαζέχα και Τάσος Μητρόπουλος τώρα. Άρα ανάλυση από τους ειδικούς, άποψη, ρεπορτάζ και εικόνα, ταχύτητα και ένταση είναι τα συστατικά της εκπομπής. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε άποψη και αυτό αποτελεί ατού του καναλιού.

Έχετε άγχος πριν από κάθε εκπομπή;

Ναι, αλλά όταν μπαίνω στο πλατό, φεύγει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ευτυχώς γιατί δεν θα μπορούσα να μιλήσω. Το άγχος κάνει καλό, αρκεί να μην το παρακάνουμε, ε;

Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Χριστίνα Βραχάλη;

Εξαιρετική. Τη Χριστίνα τη γνωρίζω αρκετά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Σεβόμαστε τον χώρο και τον χρόνο του άλλου και νομίζω η χημεία είναι καλή.

Από τις εκπομπές του «Total Football» ποια στιγμή κρατάτε στο μυαλό σας πιο έντονα;

Αρκετές είχαν «κάτι», αλλά η φετινή που ο Τάσος Μητρόπουλος έκανε κατάθεση ψυχής για ένα προσωπικό ζήτημα που ξεκίνησε από την παρουσία του στην εκπομπή πραγματικά μας συγκλόνισε.

Αν προτείνατε μια νέα παραγωγή στο κανάλι, τι θεματολογίας θα ήταν;

Σε ό,τι αφορά τα αθλητικά είναι πλήρες το πρόγραμμα του OPEN. Με «Open Sport» και Μανώλη Σφακάκη αλλά και με το «Total Football» καλύπτουμε μεγάλο κομμάτι της επικαιρότητας.

Πάνος ΒόγληςΧριστίνα ΒραχάληTotal FootballOpen TV