Αθλητισμός|22.10.2019 22:07

Τσιτσιπάς: Έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα στη Βασιλεία (vid)

Newsroom

Η επιστροφή του Στέφανου Τσιτσιπά στα ευρωπαϊκά τουρνουά συνδυάστηκε με επιτυχία καθώς στην πρεμιέρα του τουρνουά της Βασιλείας νίκησε τον Ισπανό Αλμπερτ Ράμος Βινόγια (Νο42) με 6-3, 7-6 (6) και πέρασε στον Β΄γύρο.

Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης θα μάθει τον αντίπαλο του στον Β΄γύρο την Τετάρτη 23/10 οπότε και θα αναμετρηθούν ο Λιθουανός Ρικάρντας Μπερνάνκις (Νο 70) και ο 33χρονος Ισπανος Πάμπλο Αντουχάρ Αλμπα (Νο 60).

T

Eύκολα στο 1ο σετ

Ο 21χρονος Ελληνας τενίστας πήρε σχετικά άνετα το 1ο σετ αφού προηγουμένως έκανε μπρέικ στο σερβίς του Ισπανού στο 6ο γκέιμ. Προηγήθηκε ένα χαμένο μπρέικ πόιντ αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-2, κράτησε το σερβίς του και έκλεισε με 6-3.

Δύσκολα στο τάι μπρέικ

Στο 2ο σετ ο Ισπανός ρίσκαρε πιο πολύ στο σερβίς του. Στο 4ο γκέιμ έφτασε κοντά σε μπρέικ αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε δύο μπρέικ πόιντ και στο επόμενο γκέιμ έκανε το δεύτερο μπρέικ στον αγώνα για το 4-2. Κι ενώ όλα έδειχναν πως κυλήσουν ομαλά, ο Βινόγια απάντησε με το πρώτο μπρέικ στον αγώνα και ισοφάρισε 3-3. Ακολούθησαν μεγάλες μάχες και στο 6-6 το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-4 και είχε δύο χαμένα ματς πόιντ. Στο 7-6 με άσσο τελείωσε το ματς και πήρε την πρόκριση.

Υπενθυμίζεται πως ο Τσιτσιπάς διατηρείται στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης για 7η συνεχή εβδομάδα.

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP ΒασιλείαΣπορ