Αθλητισμός|23.10.2019 14:11

BCL: Δύσκολη αποστολή στο Ισραήλ για την ΑΕΚ - Το Περιστέρι υποδέχεται τη Ρίγα

Newsroom

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στο Ισραήλ έχει η ΑΕΚ που, μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα του Basketball Champions League απέναντι στην Ορτέζ, καλείται να αντιμετωπίσει (23/10, 19:30, ΕΡΤ 3) τη γνώριμη και από περσινές αναμετρήσεις Χάποελ Ιερουσαλήμ.

«Έχουμε μπροστά μας τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα για τον θεσμό του Basketball Champions League, με αντίπαλο τη Χάποελ. Μια ομάδα με ποιότητα και πάρα πολύ καλό ρόστερ. Επίσης διακρίνεται για τη χημεία της, καθώς έχει κρατήσει τον κορμό της από την περσινή χρονιά.

Θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση, σε μια δύσκολη έδρα. Έχουμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, με στόχο να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση και να διεκδικήσουμε τη νίκη» δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Στέφαν Γιάνκοβιτς, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπευτική αγωγή.

Η Χάποελ (προπονητής της οποίας είναι ο Οντέτ Κάτας) δεν έχει φέτος στη σύνθεσή της τον Αμάρε Στουνταμάιρ, που επέστρεψε στις ΗΠΑ. Επίσης αποχώρησαν οι  ΟχαγιόνΕλιγιάχου, Τζος Όουενς και ΝτεΣον Μπάτλερ.

Παραμέμουν όμως οι Τζέιμς Φελντέιν, Ταμίρ Μπλατ, Τασόν Τόμας και ΤζεϊΚόβαν Μπράουν. Αποκτήθηκαν οι: Άινταν Ζάλμασον, Τρεντ Λόκετ  (Ούνιξ) και Σουλεϊμάν Μπράιμοχ από την Εϊλάτ.

Με τη Ρίγα το Περιστέρι

Το Περιστέρι υποδέχεται για τον 3ο όμιλο του BCL την πρωταθλήτρια Λετονίας Ρίγα(23/10, 21.00, ERT Sports). H ομάδα του Ηλία Ζούρου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς προέρχεται από συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Γκαζιαντέμπ και ΑΕΚ (για την Basket League).

«Παίζουμε με μια καλή ομάδα που ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο BCL. Ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει από το παιχνίδι της, αξιοποιώντας τους σουτέρ που διαθέτει, αλλά και από το inside game» ανέφερε ο συνεργάτης του Ηλία Ζούρου, Νίκος Παπανικολόπουλος για τη Ρίγα.

Και πρόσθεσε:«Είναι μια ομάδα που πρέπει να την προσέξουμε πολύ ειδικά στο αμυντικό ριμπάουντ, γιατί με αυτό τον τρόπο κέρδισε την Μόρναρ στον αγώνα της πρεμιέρας της διοργάνωσης. Παράλληλα, απαιτείται καλή προσωπική άμυνα στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός για να μη βρουν εύκολα σουτ στο ροτέϊσιον».Προπονητής της Ρίγα είναι ο Γιάνις Γκάιλιτις, ενώ  εκεί παίζει κι ο 37χρονος Γιάνις Μπλουμς κι ο  Άρτουρ Κούριτς(πρώην Μπασκόνια).

ΑΕΚΠεριστέρι ΚΑΕμπάσκετBasketball Champions League