Αθλητισμός|23.10.2019 17:42

Ο πολύπειρος Πορτογάλος Ζόρζε Σόουζα ορίστηκε στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Newsroom

Τον 44χρονο Ζόρζε Σόουζα από την Πορτογαλία, όρισε η ΚΕΔ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ο πολύπειρος ρέφερι ένα χρόνο προτού κρεμάσει τη σφυρίχτρα του, αφού θα συμπληρώσει το όριο ηλικίας, είναι διαιτητής από το 1993 (!) και διεθνής από το 2006, τα τελευταία 13 χρόνια δηλαδή ενώ όπως είναι φυσικό, είναι μέλος της ελίτ κατηγορίας της UEFA καθώς θεωρείται εκ των κορυφαίων Πορτογάλων διαιτητών.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας το έκανε το 2002! Ο Πορτογάλος, ωστόσο, έχει σφυρίξει μόλις σε οχτώ παιχνίδια για το Champions League, τέσσερα για τα προκριματικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης, 27 για το Europa League, εννέα για τα προκριματικά του συγκεκριμένου θεσμού, 215 για την πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας, 128 για τη Liga Pro.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Αλβάρο Μεσκουίτα και Νούνο Μάνσο, 4ος ο Σκουλάς (Θεσσαλίας), VAR o Φωτιάς (Πέλλας), AVAR  o Νικολακάκης (Ηρακλείου) και παρατηρητής διαιτησίας ο Νίκος Ιωσηφόγλου.

Παράδοση με ελληνικές ομάδες

Από ελληνικές ομάδες έχει διευθύνει το 0-0 της ΑΕΚ με τη Μίλαν, στις 2/11/2017 για τους ομίλους του Europa League και το Ολυμπιακός -  Χάποελ Μπεερ Σεβά 0-0, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 27/7/2016. Επίσης, στις 17/8/2017, στο 2-3 του Παναθηναϊκού από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, για τα πλέι οφ του Europa League.

Φέτος, την 1η Αυγούστου, διαιτήτευσε στο 0-1 του Αρη, επί της ΑΕ Λεμεσσού, για τη 2η προκριματική φάση του Europa League.

Επίσης, την περίοδο 2014-15 είχε διευθύνει και το 2-2 του Αστέρα Τρίπολης με τη Μπεσίκτας για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης αλλά και το 1-0 της Μάινζ επί των Αρκάδων, στις 31/7/2014, της ίδιας περιόδου για την 3η προκριματική φάση.

Τα υπόλοιπα ματς

Στους υπόλοιπους αγώνες έγιναν οι εξής ορισμοί:

ΟΦΗ - ΞΑΝΘΗ: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Φωτόπουλος (Αθηνών), 4ος: Κολύτας (Λασιθίου), VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), AVAR: Μπούξμπάουμ (Αν. Αττικής).

ΒΟΛΟΣ - ΠΑΟΚ: Ευαγγέλου (Αθηνών), Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), 4ος: Τσαμούρης (Πειραιά), VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών), AVAR: Απτόσογλου (Αθηνών).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής αττικής), Στεφανής (Καρδίτσας), 4ος: Καραντώνης (Ημαθίας), VAR: Σέζος (Κιλκίς), AVAR: Καρσιώτης (Κορινθίας).

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσαγκαράκης (Χανίων), Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής), Σίπκας (Σάμου), 4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Κομίνης (Θεσπρωτίας), AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΜΙΑ: Τάσης (Ηπείρου), Βοηθοί: Μωυσιάδης (Ηπείρου), Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), 4ος: Ζαμπάλας (Ηπείρου), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής).

ΚΕΔSuper League 1διαιτησίαΑΕΚΟλυμπιακός