Αθλητισμός|24.10.2019 22:55

Euroleague: Έκανε «παρέλαση» στην Αγία Πετρούπολη ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση πάθος και εγωισμό στην μακρινή Αγία Πετρούπολη και όταν συμβαίνει αυτό είναι δύσκολο να χάσει σε οποιαδήποτε έδρα. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες πανηγυρίζοντας την 2η νίκη τους στην Ευρωλίγκα (έστω και με λίγο άγχος στο τέλος) απέναντι στην Ζενίτ με 89-79.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έδειξαν αποφασιστικότητα μεγάλη θέληση για το θετικό αποτέλεσμα  και τούτη την φορά δεν αδίκησαν τους εαυτούς τους με επιπόλαια λάθη προς την λήξη του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει μεγάλες διακυμάνσεις στο παιχνίδι του, εξακολουθεί να μην μπορεί να διατηρήσει διαφορές που κτίζει (συνέβη σε δυο περιπτώσεις στην διάρκεια του αγώνα με την Ζενίτ) ωστόσο, αυτό ως ένα βαθμό είναι και λογικό καθώς η σεζόν βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης των «πρασίνων» ήταν ο Τζίμερ Φριντέτ που πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας 22 πόντους. Σπουδαίος ήταν κι ο Νικ Καλάθης ( με 8 πόντους και 15 ασίστ). Στους διακριθέντες ήταν ο Ντεσόν Τόμας(17π.) ο Ουάιλι(14π.) αλλά και οι Παπαπέτρου (είχε 9 πόντους με 11 ριμπάουντ), Μήτογλου και Βουγιούκας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν η αδυναμία του να ελέγξει το αμυντικό ριμπάουντ. Η Ζενίτ, μια ομάδα που δεν φημίζεται γενικότερα για την αποτελεσματικότητα της σε αυτόν τον τομέα κέρδισε κατά κράτος τις εναέριες μονομαχίες ανανεώνοντας επιθέσεις(είχε 15 επιθετικά) «πληγώνοντας» με αυτό τον τρόπο τον Παναθηναϊκό.

Ο Πεδουλάκης επέλεξε για το βασικό σχήμα τους Καλάθη, Φριντέτ, Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννη όμως πριν καν να συμπληρωθεί το 5άλεπτο αντικατέστησε τους Παπαγιάννη , Φριντέτ, διαπιστώνοντας δυσλειτουργία στην άμυνα(η Ζενίτ ξεκίνησε με 8-2) ψηλώνοντας την 5άδα με τους Βουγιούκα και Μπέντιλ. Μόλις ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την αμυντική του εικόνα  ισορρόπησε και το σκορ. Η είσοδος λίγο αργότερα και του Μήτογλου στην θέση του Μπέντιλ, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη φρεσκάδα και ενέργεια «πράσινους» που προσπέρασαν(28-34 στο 16΄) όμως προς το τέλος του ημιχρόνου δυο τρίποντα του Αλμπισί βοήθησαν την Ζενίτ να μειώσει στο καλάθι (38-40).

Ο Παναθηναϊκός με τέσσερα εύστοχα τρίποντα(δυο ο Φριντέτ, ένα ο Παπαπέτρου κι ένας ο Τόμας) στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, αύξησε την υπέρ του διαφορά και στο 26΄ βρέθηκε ακόμη και στο +14(51-65) με την Ζενίτ να απαντάει γρήγορα με σερί 9-0, μειώνοντας στο 30΄ σε 60-65.

Η αντεπίθεση της Ζενίτ συνεχίσθηκε με τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να μην μπορεί να ελέγξει τα ριμπάουντ. Oι Ρώσοι πλησίασαν ακόμη περισσότερο(66-63) όμως οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έδειξαν ωριμότητα και ψυχραιμία στις τελευταίες επιθέσεις. Οι καθοριστικοί πόντοι του Φριντέτ και του Τόμας εξασφάλισαν μια σημαντική εκτός έδρας νίκη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δέχεται 79 πόντους για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 38-40, 60-65, 79-89.

ΖΕΝΙΤ (Πλάθα):  Άιβερσον 10 , Αλμπισί 15 (4), Πονκρασόφ, Χόλινς, Τόμας 12 (2 ), Ρένφρο 2 , Κοστόφ, Πούσκοφ 2, Τρούσκιν 6 (2), Αμπρομάιτις 4 , Πονίτκα 16 (1), Αγιόν 12 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πεδουλάκης):  Τόμας 17 (2), Ράις 3 (1), Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 9 (11 ριμπάουντ), Βουγιούκας 6 (3 τάπες), Τζόνσον, Μπράουν, Φρεντέτ 22 (5/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ασίστ), Καλάθης 8 (4/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Γουάιλι 14 , Μήτογλου 8, Μπεντίλ 2.

EuroleagueΖενίτ Αγίας ΠετρούποληςμπάσκετΠαναθηναϊκός