Αθλητισμός|25.10.2019 11:00

Ολυμπιακός: Δύσκολη έξοδος απέναντι στους Βάσκους της Μπασκόνια(vid)

Newsroom

Να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός στην «Fernando Buesa Arena» της Βιτόρια μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Euroleague απέναντι στην Μπασκόνια(22.00 ,Novasports2HD).

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να διεκδικήσουν την 2η νίκη ους στην διοργάνωση απέναντι σε έναν αντίπαλο που προέρχεται από δυο άτυχα αποτελέσματα(κόντρα σε Χίμκι και Φενέρ) κι αντιμετωπίζει το σημερινό (25/10) ματς ως «τελικό».

«Η Bιτόρια αποτελεί πάντα ένα από τα δυσκολότερα μέρη για να παίξει κανείς. Πρόκειται για σκληρή έδρα, έχουν ισορροπημένη ομάδα και παίζουν σε γρήγορο ρυθμό μπροστά στο κοινό τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Η τρανζίσιον άμυνα θα είναι ένα από τα "κλειδιά" της αναμέτρησης. Παίκτες όπως ο Βιλντόζα και ο Χένρι είναι οι “μηχανές” αυτής της ομάδας, δημιουργούν, τρέχουν την ομάδα στον αιφνιδιασμό και ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Σενγκέλια είναι ο μεγάλος σκόρερ και θα πρέπει να τον σταματήσουμε. Έχουν καλούς σουτέρ όπως ο Τζάνινγκ, ο Στάουσκας και ο Σιλντς που είναι και ο δεύτερος σκόρερ τους», δήλωσε ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Η Μπασκόνια προέρχεται από μια δύσκολη νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα κόντρα στην Μπέτις με 84-73.

«Είναι ο γνωστός Ολυμπιακός κι ας δείχνει αλλαγμένος. Είναι αυτός που παίζει δυνατά και δεν τα παρατά ποτέ. Δεν έχει αλλάξει το παιχνίδι του. Σκληρή άμυνα, η μπάλα στον Σπανούλη, παιχνίδι στο low post με τον Πρίντεζη ή pick and roll με τον Σπανούλη, ενώ υπάρχει κι ο Μιλουτίνοφ, ο οποίος από τους καλύτερους ψηλούς στην Euroleague και το μέλλον του είναι στο ΝΒΑ»,δήλωσε ο τεχνικός της Μπασκόνια  Βέλιμιρ Περάσοβιτς που επίσης αποκάλυψε πως τρεις παίκτες του, ο Ματ Τζάνινγκ, ο Σέιβον Σιλντς και ο Πιέρια Χένρι ταλαιπωρούνται από στομαχικές διαταραχές και δεν είναι 100% έτοιμοι.

Διαιτητές του αγώνα είναι ο Κροάτης Νταμίρ Γιαβόρ, ο Γάλλος Μεντί Ντιφαλά και ο Ιταλός Μικέλε Ρόσι.

Αναφορικά με τις φήμες που θέλουν τον Ολυμπιακό να προχωράει σε αλλαγές στο ρόστερ του είναι ήδη γνωστό πως έγιναν διαπραγματεύσεις με τους Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλι Ριντ οι οποίοι εκτός απροόπτου θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο ρόστερ της ομάδας. Οι εξελίξεις θα τρέξουν μετά το παιχνίδι με την Μπασκόνια.

Το πρόγραμμα (4η αγωνιστική)

Παρασκευή 25/10

20.00 Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν Novasports3HD

21.00 Άλμπα  –ΤΣΣΚΑ Novasports5HD

21.45 Αρμάνι-Φενερμπαχτσέ Novasports3HD

22.00 Μπασκόνια-Ολυμπιακός Novasports2HD

Τα αποτελέσματα

Πέμπτη 24/10

Ζενίτ-Παναθηναϊκός 79-89

Αναντολού Εφές-Ρεάλ 76-60

Μακάμπι-Βαλένθια 76-63

Μπάγερν-Χίμκι 87-74

Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα

T

μπάσκετEuroleagueΜπασκόνια