Αθλητισμός|25.10.2019 12:20

Πρεμιέρα στην Ελλάδα για το ντοκιμαντέρ: «Ποδόσφαιρο, πάθος και αντίσταση»(vid)

Newsroom

Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την δύσκολη καθημερινότητα στην Παλαιστίνη μέσα από το πρίσμα του ποδόσφαιρου δημιούργησαν δυο  Αργεντίνοι σκηνοθέτες. Η ταινία «¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!» κάνει πρεμιέρα στην χώρα μας (με την πρωτοβουλία της BDS Greece και της New Star Art Cinema), την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης Στούντιο «new star art cinema» (Σταυροπούλου 33, Αθήνα).

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει επτά άτομα(μεταξύ των οποίων έναν νεαρό αθλητή που ονειρεύεται να παίξει σε Μουντιάλ, έναν βετεράνο ποδοσφαιριστή που προπονεί μια μικρή ομάδα κ.α.) και τις καθημερινές τους προσπάθειες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής στην σημερινή Παλαιστίνη. Οι σχέσεις και η συνύπαρξη τους μας φέρνουν κοντά, σε μια ιστορία ποδοσφαίρου, πάθους και αντίστασης.

Το φιλμ έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις και πάνω από 10 χώρες παγκοσμίως και έχει βραβευτεί σε  φεστιβάλ κινηματογράφου σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη.

Στην πρεμιέρα της, την, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Cristian Pirovano. Διάρκεια 74′ (με ελληνικούς υπότιτλους).

Παλαιστίνηποδόσφαιροντοκιμαντέρ