Αθλητισμός|26.10.2019 00:40

Αδιανόητο σκορ στην Premier League: Σαουθάμπτον - Λέστερ 0-9!

Newsroom

Η πρωταθλήτρια του 2016 πραγματοποίησε την καλύτερη ποδοσφαιρική παράσταση στην ιστορία της. Η Λέστερ ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή στην έδρα της Σαουθάμπτον, όπου επικράτησε με το... αστρονομικό και άκρως απίστευτο 0-9!

Ναι καλά διαβάσατε: Σαουθάμπτον - Λέστερ 0-9 έγραφε ο ηλεκτρονικός πίνακας με το σφύριγμα της λήξης σε ένα παιχνίδι που πέρασε στην ιστορία της Premier League καθώς αποτελεί την ισοφάριση της ευρύτερης νίκης που έχει επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Με 9-0 είχε επικρατήσει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της Ιπσουιτς το 1995.

Κι όχι μόνο, καθώς καταγράφηκαν κι άλλα ιστορικά ρεκόρ: η μεγαλύτερη εκτός έδρας επικράτηση στην ιστορία της Premiership (η Γιουνάιτεντ είχε νικήσει 1-8 τη Νότιγχαμ το 1996), η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Λέστερ, κι η ευρύτερη εντός έδρας ήττα της Σαουθάμπτον και μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία υπήρξαν στο ίδιο ματς, δύο σκόρερ της ίδιας ομάδας που πέτυχαν χατ τρικ! Ο Βάρντι και ο Αγιόθε Πέρεθ σκόραραν από τρεις φορές, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Τσίλγουελ, Τίλεμανς, Μάντισον.

Η Λέστερ με αυτή τη νίκη σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ και έναν βαθμό μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι (που έχουν ματς λιγότερο). Αξίζει να τονιστεί πάντως ότι η Λέστερ έπειτα από δέκα αγωνιστικές την τρέχουσα σεζόν, πραγματοποιεί καλύτερη πορεία από τη σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα, έχοντας συγκεντρώσει στο ίδιο διάστημα έναν βαθμό περισσότερο!

ΛέστερποδόσφαιροΣαουθάμπτονPremier League