Αθλητισμός|26.10.2019 23:24

Super League: Express ο ΟΦΗ, έκανε το 4Χ4 στην έδρα του και ανέβηκε στην τρίτη θέση!

Newsroom

Το express του ΟΦΗ συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία! Οι Κρητικοί νίκησαν και την Ξάνθη στην έδρα τους (2-0), πετυχαίνοντας το 4Χ4 στο Ηράκλειο και χάρη στα γκολ των Φιγκεϊρέντο και Σεμέντο ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Superleague, αφήνοντας πίσω τους την Ξάνθη, που μετράει πλέον δύο συνεχόμενες ήττες και παραμένει χωρίς ισοπαλία μετά από 8 αγωνιστικές. 

Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με τον Φιγκεϊρέντο στο 47', που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ναμπί και αφού απέφυγε τον Άμπαντ, πλάσαρε στην άδεια εστία για το γκολ της νίκης. Η Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της μετά το 70' βλέποντας το φάσμα της ήττας να πλησιάζει, αλλά στο 78' ο Στάρτζεον δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το «δώρο» του Σωτηρίου, που έστρωσε την μπάλα πάνω του. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σεμέντο κλείδωσε τη νίκη του ΟΦΗ με πλασέ μετά από πάσα του Νέιρα, ενώ στο 95' ο Ρενέλα είχε δοκάρι για την Ξάνθη!

Έχασε πέναλτι ο Ναμπί

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από το χαμένο πέναλτι του ΟΦΗ. Ο Βάτσιος με την επιβεβαίωση του VAR, έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Κοβάτσεβιτς στο τείχος, μετά το φάουλ του Ναμπί. Ο Ναμπί εκτέλεσε, αλλά ο Άμπαντ με σπουδαία απόκρουση κράτησε το μηδέν. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πάλι ο Ναμπί προσπάθησε να βάλει το γκολ της χρονιάς από 70 μέτρα, αλλά ο Άμπαντ έδιωξε με δυσκολία. Η Ξάνθη σκόραρε στο 14' με τον Στάρτζεον, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. 

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν (66' Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (71' Μάνος), Ναμπί, Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο (81' Ρικάρντο Βαζ)

ΞΑΝΘΗ (Ραμίρεθ): Άμπαντ, Φασίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κοβάτσεβιτς (56' Μουλέν), Τερκί, Εντουάρντο (56' Μπαριέντος), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ, Φοσέ (71' Ρενέλα)

Ξάνθη ΠΑΕSuper League 1SuperLeagueΟΦΗποδόσφαιρο