Αθλητισμός|26.10.2019 23:21

Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα του Μπότας στο Μεξικό! (pic+vid)

Newsroom

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο γκραν πρι του Μεξικού για το πρωτάθλημα της Formula 1 διεκόπησαν πρόωρα καθώς λίγα λεπτά προτού τελειώσει ο χρόνος των οδηγών, ο Βάλτερι Μπότας είχε ένα τρομακτικό ατύχημα με την Mercedes στη μεγάλη ευθεία εκκίνησης και τερματισμού.

Ο Φινλανδός πιλότος με μια... στραβοτιμονιά κι ενώ κινείτο με πολύ μεγάλη ταχύτητα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και χτύπησε με δύναμη στον πλαϊνό τοίχο διαλύοντας την Mercedes του. Για καλή του τύχη, έμεινε κοντά στον τοίχο, γεγονός που ελάττωσε την ταχύτητά του, προτού προσκρούσει σε ένα τοίχωμα με ελαστικά και υπέστη τον παραμικρό τραυματισμό.

Η αγωνιώδης ερώτηση από την ομάδα του στην ενδοεπικοινωνία για το αν είναι καλά, πήρε άμεσα απάντηση και άπαντες ένιωσαν ανακούφιση. Μάλιστα θα ξεκινήσει από την έκτη θέση του Grid οδηγώντας όμως το εφεδρικό μονοθέσιό του.

T
T

Πήρε την pole position o Φερστάπεν

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, τη δεύτερη pole position της καριέρας του πήρε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες και θα βρίσκεται στην πρώτη θέση της σειράς εκκίνησης.

Ο ταλαντούχος πιλότος ήταν ο μόνος που κινήθηκε σε χρόνο κάτω από το 1:15 και με 1:14.758 πήρε την pole. Δίπλα και πίσω του θα έχει τις δύο Ferrari με τον Λεκλέρκ να είναι για μία ακόμα φορά πιο γρήγορος από τον Φέτελ, ενώ δίπλα στον Γερμανό θα είναι ο Λιούις Χάμιλτον.

Η κατάταξη στις δοκιμές

Formula 1GP ΜεξικούΒάλτερι ΜπόταςMercedes