Αθλητισμός|28.10.2019 19:55

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Η κόντρα με τον Μέσι ήταν υγιής, μας έκανε καλύτερους»

Newsroom

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήθελε καν να αναφέρεται στην αντιπαλότητά του με τον Λιονέλ Μέσι. Απέφευγε να μιλάει για τον άσπονδο ποδοσφαιρικό... εχθρό του όπως ο διάολος το λιβάνι.

Με το πέρασμα των ετών ωστόσο, κι αφού ωρίμασε αρκετά, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μιλάει με μεγάλη άνεση για τον Αργεντινό άσο της Μπαρτσελόνα και την αντιπαλότητά τους, για την οποία όπως πλέον παραδέχεται, έκανε τους δύο... υπερποδοσφαιριστές ακόμη καλύτερους.

«Είναι αλήθεια πως εγώ και ο Μέσι βελτιωθήκαμε. Το γεγονός πως βρεθήκαμε ο ένας απέναντι στον άλλο στην Ισπανία μάς επέτρεψε να γίνουμε καλύτεροι, να έχουμε καλύτερες εμφανίσεις. Στη Μαδρίτη αισθανόμουν πιο κοντά την παρουσία του και μου έδωσε μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με την εποχή που έπαιζα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» δήλωσε ο CR7 σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό France Football.

Και πρόσθεσε: «Από μία άποψη, επρόκειτο για μία υγιή αντιπαλότητα αφού ήμασταν σύμβολα για δύο συλλόγους, την Ρεάλ και την Μπάρτσα. Νομίζω ότι πρόσφατα παραδέχτηκε πως του λείπω από άποψη ανταγωνισμού, όμως πέρα από αυτό, τα κίνητρά μου δεν εξαρτώνται από τους άλλους. Θέλω να είμαι πάντα στην κορυφή». 

Για τα παιχνίδια που προτιμά να παίζει ήταν ειλικρινής: «Αν εξαρτιόταν από εμένα, θα αγωνιζόμουν μόνο στα σημαντικά ματς. Αυτά της εθνικής Πορτογαλίας και του Champions League. Αυτές είναι οι αναμετρήσεις που μου δίνουν κίνητρο καθώς καλείσαι να αγωνίζεσαι υπό πίεση. Θα πρέπει να είσαι επαγγελματίας και να είσαι σε φόρμα κάθε ημέρα για να τιμάς την οικογένειά σου και το σύλλογο που εκπροσωπείς και που σε πληρώνει. Θα πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου κάθε ημέρα».

Για το γεγονός ότι διατηρείται σε υψηλό επίπεδο παρά το γεγονός ότι τα χρόνια έχουν περάσει, σχολίασε: «Στόχος μου είναι να παραμένω νέος ακόμα και αν μεγαλώνω. Οταν τελειώσω την καριέρα μου, θα αποσυνδεθώ από τα πάντα. Για να παραμείνεις ανάμεσα στους κορυφαίους, πρέπει να είσαι έξυπνος».

Οσο για τα 700 και πλέον γκολ που έχει πετύχει και για το αγαπημένο του τέρμα, είπε: «Ενας σημαντικός αριθμός, είμαι περήφανος, λίγοι έχουν φτάσει εκεί. Το αγαπημένο μου γκολ; Αφού με ρωτάτε, θα πω αυτό κόντρα στην Γιουβέντους, το ψαλιδάκι, επειδή είναι ένα γκολ το οποίο προσπαθούσα για χρόνια. Τι χρειάζεται για πετύχεις τόσα γκολ; Ταλέντο αρχικά, μετά δουλειά, το ταλέντο από μόνο του είναι άχρηστο. Τίποτα δεν πέφτει από τον ουρανό. Πείτε μου έναν παίκτη με τη δική μου ηλικία που παίζει σε μια ομάδα όπως η Γιουβέντους».

ποδόσφαιροΛιονέλ ΜέσιΚριστιάνο Ρονάλντο