Αθλητισμός|29.10.2019 10:15

Euroleague: Νέα δοκιμασία στη Ρωσία για τον Παναθηναϊκό-Το πρόγραμμα

Newsroom

Δεύτερο ταξίδι στην Ρωσία για τον Παναθηναϊκό σε διάστημα μόλις πέντε ημερών με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αυτή την φορά να καλείται να αντιμετωπίσει την Χίμκι (29/10 ,στις 19.00, Νovasports1) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague. Μετά το  «διπλό» στην Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την 3η του νίκη στην διοργάνωση απέναντι σε ένα καλό σύνολο παικτών που μετράει ήδη τρία θετικά αποτελέσματα κόντρα σε Μακάμπι, Μπασκόνια και Μπάγερν.

«Έχει μεγαλύτερη αθλητικότητα φέτος, ενώ διαθέτει και παίκτες που σχεδόν όλοι μπορούν να σουτάρουν με καλά ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου. Μια τέτοια κατάσταση είναι δύσκολη να την αντιμετωπίσεις. Η Χίμκι είναι μια ομάδα που ανεβάζει το ρυθμό, πιέζει σε όλο το γήπεδο και σίγουρα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο προπονητής της Χίμκι Ρίμας Κουρτινάιτις από την πλευρά του αναφέρθηκε στο ταλέντο του Νικ Καλάθη: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ξέρει πώς να κερδίζει παιχνίδια. Έχουν έναν ξεκάθαρο ηγέτη, τον Καλάθη, που τακτικά πάντα παίρνει τις πιο έξυπνες αποφάσεις. Επίσης, μπορεί να σκοράρει τρίποντα σε κρίσιμες στιγμές, αλλά δεν είναι σούτινγκ γκαρντ.

Σε αυτή τη διοργάνωση αντιμετωπίζουμε κλαμπ υψηλού επιπέδου, όλα δείχνουν καλά μέχρι στιγμής, αλλά έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε».

Πρώτος σκόρερ της Χίμκι δεν είναι άλλος από τον Αλεξέι Σβεντ (με 21,8 πόντους ανά ματς). Πολύ καλή σεζόν κάνει ο Γιάνις Τίμα(με 15π. μέσο όρο) κι ο Μπούκερ. Οι Ρώσοι εκτελούν με ποσοστό που αγγίζει το 40% από τα 6.75μ.  ενώ μοιράζουν 17 ασίστ ανά παιχνίδι.

Το πρόγραμμα

Τρίτη 29/10 (5η αγωνιστική)

19.00 Χίμκι-Παναθηναϊκός (Νovasports 1)

19.30 Αναντολού Εφές-Ερυθρός Αστέρας(Novasports 4)

21.00 Άλμπα Βερολίνου-Αρμάνι Μιλάνο(Novasports 5)

21.45 Βιλερμπάν-Μπασκόνια(Νovasports 1)

Τετάρτη 30/10

19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός(Νovasports 2)

20.00 Ζαλγκίρις Κάουνας-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης(Novasports 5)

21.05 Μακάμπι-Φενερμπαχτσέ(Novasports 3)

21.30 Μπάγερν Μ.-Ρεάλ Μ.(Novasports 4)

22.00 Μπαρτσελόνα-Βαλένθια(Novasports 4)

Η βαθμολογία

EuroleagueΠαναθηναϊκόςΧίμκιμπάσκετ