Αθλητισμός|30.10.2019 10:34

Euroleague: Στη «φωλιά» της «αρκούδας» ο Ολυμπιακός - Το πρόγραμμα

Newsroom

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, όμως ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κοιτάξει στα μάτια την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ (19.00, Novasports2), γιατί ακριβώς δεν έχει τίποτα να χάσει.

Οι δυο ομάδες διανύουν διαμετρικά αντίθετες πορείες φέτος. Η ΤΣΣΚΑ είναι αήττητη, μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες και είναι ξανά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό, ακόμη ψάχνεται, άλλαξε προπονητή και παίκτες και ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

«Δεν είναι μυστικό πως παλεύουμε και πως δεν διανύουμε μια εύκολη περίοδο. Θα προσπαθήσουμε με τους νέους παίκτες που φέραμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Δεν είναι εύκολο να κάνεις κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σε αυτήν τη φάση εστιάζουμε περισσότερο στους εαυτούς μας. Χρειαζόμαστε ένα καλό, συγκροτημένο παιχνίδι. Για αυτό το λόγο προπονούμαστε και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και τα άσχημα διαστήματα που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια», δήλωσε ο Κεστούτις Κεμζούρα και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά. Η ΤΣΣΚΑ παίζει απλά, αλλά έχει σπουδαίους εκτελεστές».

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί δίχως τα νέα του αποκτήματα τoν Γουίλι Ριντ και τον Τέιλορ Ρότσεστι που έμειναν στην Αθήνα κι αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους την Παρασκευή(30/10) κόντρα στην Μακάμπι.

Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ξεκίνησε με νίκες απέναντι σε Βαλένθια, Χίμκι, Μπάγερν και Άλμπα. Την προηγούμενη εβδομάδα πάντως υπέστη μεγάλο πλήγμα καθώς έχασε τον Ουίλ Κλάιμπερν ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστούν και θα μείνει τουλάχιστον για 4 μήνες εκτός. Πρώτο βιολί επιθετικά της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Μάικ Τζέιμς αν και η ΤΣΣΚΑ είναι γνωστό πώς δεν στηρίζει το παιχνίδι της σε έναν μόνο παίκτη.

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε την καλύτερη δυνατή αρχή στη σεζόν, αλλά δεν μπορείς να υποτιμήσεις το πνεύμα και την εμπειρία του συλλόγου αυτού και των παικτών του στο κορυφαίο επίπεδο.

Πρέπει να παίξουμε σοβαρά και να θυμηθούμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα σε Euroleague και VTB», δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Πρόγραμμα (5η αγωνιστική)

Τετάρτη 30/10

19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός (Νovasports2)

20.00 Ζαλγκίρις Κάουνας-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης(Novasports5)

21.05 Μακάμπι-Φενερμπαχτσέ(Novasports2)

21.30 Μπάγερν Μ.-Ρεάλ Μ.(Novasports2)

22.00 Μπαρτσελόνα-Βαλένθια(Novasports2)

Αποτελέσματα (Τρίτη 29/10)

Χίμκι-Παναθηναϊκός 103-86

Αναντολού Εφές-Ερυθρός Αστέρας 85-70

Άλμπα Βερολίνου-Αρμάνι Μιλάνο 78-81

Βιλερμπάν-Μπασκόνια 66-63.

μπάσκετEuroleagueΟλυμπιακόςΤΣΣΚΑ Μόσχας