Αθλητισμός|30.10.2019 13:46

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 28 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Newsroom

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά 28 εκατ. ευρώ αποφασίσθηκε στη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Το «παρών» στη διαδικασία έδωσαν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Δημοκράτης Παπαδόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσάρεβα, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ Δημήτρης Πανοζάχος.

«Υπάρχει αναγκαιότητα για ΑΜΚ για να καλυφθούν τα έξοδα της φετινής σεζόν με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών. 28 εκατομμύρια θα κατατεθούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 116.140.633,40 ευρώ. Οι μετοχές με την αύξηση θα είναι 387.135.430 ευρώ», εξήγησε ο κ. Μαυρομάτης ενώ ο κ. Πανοζάχος είπε: «Η αύξηση είναι 28 εκατομμύρια! Στο κεφάλαιο θα πάνε 300.000 ευρώ και στο αποθεματικό 27 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ!». Η νέα αύξηση θα καλυφθεί βάσει νόμου σε δύο μήνες.

Περί Λουτσέσκου και FFP

Στην διάρκεια της συνέλευσης ο Μάκης Γκαγκάτσης δέχθηκε ερωτήσεις από μικρομετόχους σχετικά με την ομάδα. Μια ερώτηση αφορούσε στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας: «Αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου, οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε τέσσερα τρόπαια. Από εκεί και πέρα, είναι παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε νέο προπονητή και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Δεν το περιμέναμε αυτό που έγινε. Η ΠΑΕ και ο κ.Σαββίδης αντέδρασαν γρήγορα και φτάσαμε σε συμφωνία με νέο προπονητή πιο ακριβό από τη ρήτρα του Λουτσέσκου. Η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία πλήρωσε 2 εκατομμύρια και εμείς πληρώσαμε 2.5 στη Μπράγκα...».Σε άλλο σημείο είπε: «Σεβόμαστε ότι ο Λουτσέσκου είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας. Είναι παρελθόν και δεν θα θέσουμε σε διαδικασία σύγκρισης κανέναν. Ο Λουτσέσκου είχε το πιο υψηλό συμβόλαιο προπονητή στην Ελλάδα».

Για το Financial Fair Play ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ εξήγησε:«Υπάρχει ένας κορμός της ομάδας που ανανεώνεται. Από τους έξι παίκτες που θεωρητικά πέρσι αγωνίστηκαν ως βασικοί οι τέσσερις ανανεώθηκαν με υψηλά συμβόλαια, δεν ανανενώθηκαν δύο και ήρθαν στη θέση τους Ντόουγκλας και Εσίτι, οι οποίοι σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, είναι ανώτεροι παίκτες. Σίγουρα αυτό έχει αντίκτυπο στο Financial Fair Play.

Παρόλα αυτά, το θέμα το ελέγχουμε για να μην υπάρχει κανέναν πρόβλημα με την ομάδα. Το καλοκαίρι έγιναν μεταγραφές και το ίδιο θα ισχύσει και τώρα. Μπορεί να πωληθεί κάποιος παίκτης, μπορεί να έρθει κάποιος καινούριος. Ο ΠΑΟΚ κρατάει ένα αήττητο σερί 43 αγώνων, το δεύτερο πιο μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο...».

ποδόσφαιροΠΑΕ ΠΑΟΚ