Αθλητισμός|30.10.2019 21:39

Κύπελλο Ελλάδας: «Κλείδωσε» πρόκριση ο Παναθηναϊκός - Μεγάλες νίκες για Καβάλα, Καλαμάτα

Newsroom

Δίχως να μπει σε περιπέτειες και παίζοντας με σοβαρότητα αλλά και με κανονική ενδεκάδα (σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες που ως επί το πλείστον έκαναν ευρύ ροτέισον), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της Παναχαϊκής στην Πάτρα και ουσιαστικά έκλεισε θέση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας πίσω του και την επώδυνη ήττα από την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα.

Στα υπόλοιπα ματς ξεχώρισαν οι μεγάλες νίκες της Καβάλας επί του ΟΦΗ (2-0) και της Καλαμάτας επί της ΑΕΛ (3-0), ενώ την πρόκριση φαίνεται ότι εξασφάλισε και ο Πανιώνιος που πέρασε νικηφόρα (3-0) από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου.

Το «τριφύλλι», που έπαιξε με τη νέα επετειακή φανέλα του από τα 90s, άνοιξε το σκορ στο 26' με τον Μπουζούκη, ενώ το 2-0 διαμορφώθηκε στο 45' με αυτογκόλ του Μωραΐτη, ο οποίος πάντως στο 64'... εξιλεώθηκε μειώνοντας το σκορ για την Παναχαϊκή. Ωστόσο, ο Κουρμπέλης στο 72' έβαλε τέλος στις ελπίδες των Πατρινών σφραγίζοντας το εισιτήριο για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση.

Με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο Φαούστο, ενώ η Παναχαϊκή έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 71' λόγω αποβολής του Ρουγκάλα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ (74' Λινάρδος), Σιατραβάνης (86' Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77' Μαυριάς), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (74' Περέα), Δώνης, Μολό, Μπουζούκης (65' Φαούστο), Κολοβός, Μακέντα (79' Σέχου). 

ΑΟ Καβάλα - ΟΦΗ 2-0

Μια Καβάλα βγαλμένη από τα παλιά ήταν σαρωτική απέναντι στον ΟΦΗ και πραγματοποιώντας θαυμάσια εμφάνιση επικράτησε 2-0 (μολονότι τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες!) και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη άνοιξε το σκορ στο 6' με τον Κουτσούμπα, ενώ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 38' με τον Βασίλη Παπαδόπουλο.

ΚΑΒΑΛΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιάννης Παπαδόπουλος, Καζαντζίδης, Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Κουτσούμπας, Θωμαΐδης, Γαβριηλίδης (55' Κέρθι), Χαντί, Βόσαλικ, Λ. Ορφανίδης (73' Μελισσόπουλος), Βασίλης Παπαδόπουλος (80' Μαρκόπουλος).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος (64' Κουτρουμπής), Μαρινάκης, Κοροβέσης, Στάικος (59' Φιγκεϊρέδο), Σακόρ, Βαζ (71' Γιαννούλης), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Μάνος.

Ολυμπιακός Βόλου – Πανιώνιος 0-3

Σκοράροντας τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο, οι Νεοσμυρνιώτες έβαλαν τέλος στις όποιες σκέψεις των Βολιωτών για συνέχιση της πορείας τους στο θεσμό, και πήραν ψυχολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα, εκεί όπου δεν έχουν ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Ο Εμαννουηλίδης ήταν ο παίκτης που άνοιξε και έκλεισε το σκορ με γκολ στο 57’ (με πέναλτι) και στο 87’, ενώ ο Οικονομίδης πέτυχε το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου στο 64’.

Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Μακρυωνίτης, Κόλα, Βοσνακίδης, Ρόκας, Μπουτζίκος, Γραικός, Παπαϊωάννου, Κουτσιανικούλης (66' Κλεμέντ), Δεινόπαπας (64' Πριονάς), Τζέφερσον (53' Καρακώστας), Τσίτας

Πανιώνιος (Νίκκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ρέντζας (46' Παπαγεωργίου), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης (71' Σαραμαντάς), Οικονομίδης, Κόρμπος (68' Τσιλούλης), Κιάκος, Γρίβας, Εμμανουηλίδης, Δούμτσιος.

Καλαμάτα – ΑΕΛ 3-0

Σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε η Καλαμάτα, η οποία βρήκε απέναντί της μια ΑΕΛ με εντελώς διαφορετική ενδεκάδα από αυτή που χρησιμοποιεί στο πρωτάθλημα και έβαλε βάσεις πρόκρισης με τη νίκη της με 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «Μαύρη Θύελλα» ήταν ο Αλεξόπουλος που έκανε χατ τρικ σκοράροντας στο 39’, στο 72’ και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Βασίλης Βούζας): Στεφανάκος, Kωνσταντινόπουλος, Μάκος, Ιντζίδης, Ζαχαρόπουλος, Οσμάναγκιτς, Δήμος, Βουκμίροβιτς, Κουϊρουκίδης (77' Χαρλέπας), Καζβιρόπουλος, Αλεξόπουλος.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Ρίστιτς, Μπάλλας, Χαλκιαδάκης (46' Ντάουντα), Γκόλιας, Ζίζιτς (69' Πίνακας), Καρανίκας, Ασούμπρε, Ζίβκοβιτς, Μπούστος (55' Μιλοσάβλιεβιτς), Νούνιτς, Φατιόν.

ΑΟ ΚαβάλαΠαναθηναϊκόςΚύπελλο ΕλλάδαςποδόσφαιροΑΕΛΚαλαμάτα ΠΑΕΠαναχαϊκή