Αθλητισμός|30.10.2019 21:57

Euroleague: Τρομερός Ολυμπιακός στη Μόσχα, έσπασε το αήττητο της ΤΣΣΚΑ

Newsroom

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά ζωντανός, δεν έχει απλά σφυγμό αλλά με εμφανίσεις όπως ήταν αυτή απέναντι στην ΤΣΣΚΑ δείχνει έτοιμος να αλλάξει για τα καλά την μοίρα του κάνοντας ένα αγωνιστικό restart.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μια ιστορική νίκη με 79-84 στη Μόσχα καθώς η τελευταία φορά που κατάφεραν να εξασφαλίσουν «διπλό» στη Ρωσία ήταν έντεκα χρόνια πριν (!), την 1η Απριλίου του 2008. Από εκείνη τη νίκη κι έπειτα ακολούθησε ένα σερί 7-0 για την ΤΣΣΚΑ που τελικά έσπασε η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον καθώς το επόμενο διάστημα θα προστεθούν στο ρόστερ της ομάδας δυο ακόμη παίκτες, ο Γουίλι Ριντ και ο Τέιλορ Ρότσεστι οι οποίοι δεν αγωνίσθηκαν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ρωσική ομάδα στην εφετινή Euroleague μετά από 4 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.

Κι όλα αυτά ενώ ο Μιλουτίνοφ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα (πέτυχε μόλις 2 πόντους), ο Σπανούλης είχε μέτρια μέρα, ενώ ο Παπανικολάου αποχώρησε τραυματίας δίχως να πετύχει καλάθι.

Την ίδια στιγμή όμως ο Πολ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού (20π. με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ), ο Πάντερ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός (16π.), ενώ ο Τσέρι έδειξε επιτέλους πως διαθέτει στοιχεία ολοκληρωμένου παίκτη. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν επίσης και οι Ρούμπιτ και Κουζμίνσκας.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με 29-18 δεν έχασε όμως ούτε την ψυχραιμία, ούτε την υπομονή του. Παρέμεινε πιστός στο πλάνο του, συνέχισε να είναι μαχητικός και άκρως αποτελεσματικός στον τομέα του ριμπάουντ.

Επιθετικά τα ποσταρίσματα του Πρίντεζη έδωσαν εύκολους πόντους ενώ οι Μπράντον Πολ και Γουίλ Τσέρι έκαναν σπουδαία δουλειά σε επίθεση κι άμυνα. Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 2-15 αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγώνα. Ο σοβαρός τραυματισμός του Κλάιμπερν για την ΤΣΣΚΑ ήταν ξεκάθαρο πως δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Πρόβλημα τραυματισμού όμως αντιμετώπισε κι ο Παπανικολάου που μετά από 7' και 52'' λεπτά συμμετοχής τραυματίσθηκε στο δεξί γόνατο και αποχώρησε από το παρκέ.

Κατά τα άλλα η αντιμετώπιση του Μάικ Τζέιμς στα πρώτα 20-25 λεπτά ήταν η ενδεδειγμένη προκαλώντας εκνευρισμό στη ρωσική ομάδα. Στην εξίσωση του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκε κι ο Κέβιν Πάντερ ο οποίος βοήθησε τον Ολυμπιακό να σταθεροποιήσει το προβάδισμα του (51-56).

Με εύστοχο τρίποντο του Πολ οι ερυθρόλευκοι στο 37' προηγήθηκαν με 71-66 δείχνοντας αποφασισμένοι να αρπάξουν μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Βασίλης Σπανούλης στο 39' με ένα ακόμη εύστοχο τρίποντο «ξέρανε» την ΤΣΣΚΑ διαμορφώνοντας έτσι το 72-79 σε ένα καθοριστικό χρονικά σημείο, δίνοντας της την χαριστική βολή.

Μεγάλη ήταν η επιείκεια των διαιτητών απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κυρίως απέναντι στον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας τεχνικός δέχθηκε μια τεχνική ποινή όμως οι αντιδράσεις και οι συνεχείς  διαμαρτυρίες του αντιμετωπίσθηκαν μάλλον με συγκαταβατικότητα από τους ρέφερι.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-43, 60-64, 79-84

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Μπολομπόι 2, Τζέιμς 22 (2), Ούχοφ, Αντόνοφ, Στρέλνιεκς, Βόιτμαν 2, Βορόντσεβιτς 5 (1), Χάκετ 2, Χίλιαρντ 17 (2), Κουρμάνοφ 7 (1 ), Χάινς 19 , Μπέικερ 3 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ 16 (1), Πολ 20 (2), Κόνιαρης, Σπανούλης 8 , Τσέρι 9 (1), Μιλουτίνοβ 2 , Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 11 , Παπανικολάου, Κουζμίνσκας 8 (1), Ρούμπιτ 8.

ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςμπάσκετΟλυμπιακόςEuroleague