Αθλητισμός|31.10.2019 00:01

Μυθικό παιχνίδι: Λίβερπουλ - Αρσεναλ 5-5 και πρόκριση για τους Κόκκινους

Newsroom

Σε ένα άκρως τρελό κι απίθανο παιχνίδι, η Λίβερπουλ πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Λιγκ Καπ Αγγλίας απέναντι στην Αρσεναλ. Η αναμέτρηση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 υπέρ των «κόκκινων» του Μέρσεσαϊντ, αλλά προηγουμένως στη διάρκεια των 90 λεπτών είχαν συμβεί αδιανόητα πράγματα καθώς επιτεύχθηκαν δέκα γκολ σε ένα ασύλληπτο και ιστορικό 5-5!

Η εξέλιξη του αγώνα στο Ανφιλντ Ρόουντ ήταν (τουλάχιστον) συγκλονιστική. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που χρησιμοποίησε αρκετά νεανική ομάδα και πολλές ρεζέρβες (όπως και ο Ουνάι Εμερι για την Αρσεναλ), προηγήθηκε μόλις στο 6' χάρη σε αυτογκόλ του Μουστάφι αλλά η Αρσεναλ σόκαρε τους «κόκκινους» σκοράροντας τρία γκολ σε τρεις ευκαιρίες (1-3) με τον Τορέιρα (19'), και τον Μαρτινέλι (26', 36').

Η Λίβερπουλ μείωσε (2-3) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίλνερ στο 43', αλλά στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η Αρσεναλ βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μέιτλαντ-Νάιλς στο 54'. Μολονότι όμως το 2-4 έμοιαζε με ανυπέρβλητο εμπόδιο, η απίθανη και απρόβλεπτη ομάδα του Κλοπ με δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών ισοφάρισε (4-4).

Ο Τσάμπερλεϊν στο 58' με καταπληκτικό σουτ και ο Οριγκί στο 62' με θαυμάσια ενέργεια, έφεραν τα πάνω κάτω. Και πάλι όμως η Αρσεναλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με ασύλληπτο γκολ του Γουίλοκ στο 72' πήρε ξανά προβάδισμα με 4-5!

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως η Αρσεναλ θα έπαιρνε μια μεγάλη πρόκριση, η Λίβερπουλ απάντησε με γκολ του Οριγκί στο 92' στέλνοντας εν τέλει το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι!

Εκεί ο Σεμπάγιος νικήθηκε από τον 21χρονο Κέλεχερ, ενώ οι παίκτες της Λίβερπουλ ευστόχησαν και στα πέντε πέναλτι με τον νεαρό Τζόουνς να σκοράρει στο τελευταίο και καθοριστικό...

Ήταν τόσο τρελό τούτο το παιχνίδι που στην κανονική διάρκεια του ματς επιτεύχθηκαν περισσότερα γκολ απ' όσα στη διαδικασία των πέναλτι!

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Στο άλλο ντέρμπι της φάσης των «16», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε σπουδαία νίκη στο Στάμφορντ Μπριτζ επί της Τσέλσι με 2-1. Το σκορ άνοιξε ο Ράσφορντ στο 25' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αλλά ο Μπατσουαγί ισοφάρισε για την Τσέλσι στο 61'. Τελικά το γκολ της πρόκρισης ήρθε και πάλι από τον Ράσφορντ, ο οποίος  στο 73' διαμόρφωσε το τελικό 1-2 παρά την προσπάθεια των Λονδρέζων να ισοφαρίσουν για να στείλουν το παιχνίδι στα πέναλτι.

Επίσης, η Αστον Βίλα επικράτησε 2-1 της Γουλβς και έκλεισε θέση για την οχτάδα της διοργάνωσης.

ποδόσφαιροΤσέλσιΛιγκ Καπ ΑγγλίαςΑρσεναλΛίβερπουλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ