Αθλητισμός|31.10.2019 00:21

Μπάσκετ: Ανάσα για ΑΕΚ, πιο κοντά στην πρόκριση ο Προμηθέας

Newsroom

Η επιστροφή του Σλότερ άλλαξε την αμυντική εικόνα της ΑΕΚ που άφησε χωρίς καλάθι την Αντβέρπ για μια περίοδο και πήρε μια σημαντική νίκη-ανάσα (62-51) για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Η Ενωση παρουσίασε προβληματική εικόνα στο πρώτο μέρος, αλλά χάρη στην εντυπωσιακή άμυνα που έπαιξε στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και να πάρει τη νίκη επί των Βέλγων για την 3η αγωνιστική του Basketball Champions League. ΜVP ήταν ο εντυπωσιακός Σαντ-Ρος, ο οποίος σε 39,5 λεπτά είχε 8 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Στο μεταξύ, τίποτα δεν σταματά τον Προμηθέα που πέτυχε την τρίτη εκτός έδρας νίκη του στο Eurocup, αυτή τη φορά κόντρα στην Ανδόρα (91-81), και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Απίθανη επίδοση για τους Πατρινούς με 16/30 τρίποντα!

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής στα δεδομένα του Eurocup και το απέδειξε γι' άλλη μια βδομάδα με την τέταρτη νίκη σε πέντε αγώνες και το τρίτο διπλό σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς. Έτσι, με τη λήξη του πρώτου γύρου, είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Απολαυστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κρις Μπαμπ με 24 πόντους και 7/11 τρίποντα, ενώ 17 πόντους σημείωσε ο Τσέις Φίλερ και 15 με 5/8 τρίποντα ο Ολεξάντρα Λίποβι.

ΑΕΚEurocupΠρομηθέας ΠάτραςBasketball Champions League