Αθλητισμός|31.10.2019 21:31

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτη νίκη στη σεζόν για Παναιτωλικό και Λαμία, διπλό και ο Αστέρας

Newsroom

Την πρώτη της νίκη στη φετινή αγωνιστική περίοδο πέτυχε η Λαμία, που νίκησε εύκολα στη Μυτιλήνη 3-0 τον Αιολικό και ουσιαστικά σφράγισε από τώρα την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ρόδι έσπασε στη φετινή σεζόν και ο Παναιτωλικός, που αγνοούσε τη νίκη εδώ και οκτώ αγωνιστικές και νίκησε στη Ρόδο τον Ιάλυσο, ενώ και ο Αστέρας Τρίπολης απέδρασε με το διπλό από την έδρα του Πλατανιά. Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησαν και τα Τρίκαλα που νίκησαν 3-2 τον Εργοτέλη.

Η Λαμία ήταν καλύτερη και έφτασε εύκολα στη νίκη με γκολ που πέτυχαν ο Ρόμανιτς στο 15', ο Ταϊρόν στην εκπνοή του ημιχρόνου και ο Σάλιακας στο 70'.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γιάννης Γεωργαράς): Σφύρλας, Αγριμάκης, Βαλιός, Κρητικός, Καλαφάτης, Τσομπανέλλης (68’ Ν. Λαζαρίδης), Σπόλιαριτς, Κατσίκης (75’ Παρέλλης), Παλαμουτσής, Τσιπάς (58’ Λαμπράκης), Μπουρούς.

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας (75’ Νικολόπουλος), Τιρόνε (62’ Βλαχομήτρος), Σάλιακας, Ρόμανιτς, Τζανετόπουλος, Τουράμ (68’ Καραγιάννης), Μπαχανάκ, Ράμος, Μπουλουλής.

Ιάλυσος-Παναιτωλικός 0-4

Όπως η Λαμία, έτσι κι ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τον θεσμό του Κυπέλλου για να πετύχει την πρώτη νίκη στη σεζόν και εκτός από το προβάδισμα πρόκρισης να αποκτήσει και ψυχολογία. Η ομάδα του Μάκη Χάβου νίκησε με το εμφατικό 0-4 στο «Οικονομίδειο» τον Ιάλυσο με γκολ των Σιέστεντ στο 21', Ντάλσιο στο 53', Ρομάν στο 85’ και Ταχάρ στο 88'. 

ΙΑΛΥΣΟΣ (Νίκος Καραμπετάκης): Χειμωνέττος Αγγ., Τριποτσέρης (51' Σερτζίνο), Τερζίου, Χατζηδίμπας, Χειμωνέττος Κ., Γιώργου, Ρεκλείτης (46' Τζελάι), Νατσιόπουλος, Μαρτσάκης (67' Μαραγκουδάκης), Κουγιός, Πεταυράκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνέτ, Ντάλσιο (71' Φυτόπουλος), Παρράς, Μιμίτο (80' Ρομάν), Λιάβας, Μπαΐροβιτς, Αριγίμπι, Σανιά, Σιέστεντ, Μαρσιάλ (61' Ταχάρ), Τσιγγάρρας.

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Αν και παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Πλατανιά στα Περιβόλια και έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Το μοναδικό γκολ πέτυχε στο 51' ο Χρήστος Τασουλής, που μπήκε στη θέση του Ιγκλέσιας, που τραυματίστηκε. 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Μαντζάρης, Ραχμάν, Νιαυραδάκης (Λεϊρία 65'), Τσαμούρης, Σάαντο, Μποτσέτι, Παπουτσογιαννόπουλος (Καραγκούνης 65'), Λεωνιδόπουλος, Μιγκέλ, Νίλι, Παπαδόπουλος (Λουκίνας 77').

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μπόρχα Χιμένεθ): Μιχαήλ, Κώτσιρας (76' Ριέρα), Παναγιώτου, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Ιγκλέσιας (Τασουλής 17'), Μπελόκ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Σίτο, Κρέσπι (Δουβίκας 65'), Χαουρέγκι.

Τρίκαλα-Εργοτέλης 3-2

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησαν τα Τρίκαλα, που μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με ανατροπές στο σκορ, επικράτησε 3-2 του Εργοτέλη. Ο Ελευθεριάδης έκανε το 1-0 στο 54', ο Εργοτέλης απάντησε με δύο γκολ του Ιατρούδη στο 67' και το 70' και στο 80' ισοφάρισαν τα Τρίκαλα σε 2-2 με γκολ του Πελάεφ. Στο 89' διαμορφώθηκε το τελικό 3-2 με γκολ του Τσίπρα.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικής Αμανατίδης): Γιακουμής, Γρηγορόπουλος, Νιάρος, Βέρτζος, Οικονομόπουλος, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου, Πέλκας, Ελευθεριάδης, Λώττας, Σταματής

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Βουτσάς, Μπούσης, Πεϊος, Οικονόμου, Μπρους, Αλεξάκης, Τσέλιος, Μανουσάκης, Μπαράτα, Σταθόπουλος

Κύπελλο ΕλλάδαςΛαμία ΠΑΕΑστέρας ΤρίποληςΠλατανιάςποδόσφαιροΠαναιτωλικός